AKTUELNO

Srpska novinarka koja je trenutno u Bostonu razgovarala je sa suprugom muškarca koji je radio u području Kohaseta u blizini porodične kuće Volšovih.

Dok policija nastavlja sa istragom u slučaju nestanka Ane Volš u Masačusetsu, srpska novinarka koja je trenutno u Bostonu, razgovarala je sa ljudima koji su na neki način upoznati sa dešavanjima koji danima okupiraju američku i domaću javnost.

Ona je pričala sa Loren, čiji suprug je svedok potrage oko kuće nestale Srpkinje u Kohasetu.

Kako kaže, njen suprug je radio u području Kohaseta u blizini porodične kuće Volšovih, gde je Ana navodno poslednji put viđena 1. januara.

"Rekao mi je da je prošlog vikenda prvi put video puno policije, helikoptere koji lete, obalska straža je takođe bila uključena, državna policija, lokalna policija, puno vozila je bilo tamo, kao i Hitna pomoć. On misli da su je našli, a da to ne objavljuju", rekla je Loren.

Loren kaže da o slučaju zna samo ono što čuje u medijima. O njemu je prvo čula na društvenim mrežama, kaže da je bilo puno objava kada je nestala Ana Volš. S obzirom da živi u Kvinsiju, koji je udaljen oko 25 minuta od Kohaseta, ova vest joj je privukla pažnju.

Na pitanje šta misli o ovom slučaju, sagovornica odgovara da misli da je "Brajan to uradio".

"Imaju nadzornu kameru na kućnom pragu, mislim da imaju puno više informacija nego što mi znamo", rekla je ona.

U medijima se pojavila fotografija policijskog dokumenta koji pokazuje da je policija na tragu novih dokaza u slučaju nestale Beograđanke.

Foto: Tanjug AP/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Radi se o dokumentu u kojem se navodi da se policiji Kohaseta 8. januara, javio muškarac i rekao da ima snimke sa sigurnosnih kamera koji bi mogli da budu od pomoći u istrazi.

Prema novim informacijama, Anin nestanak je prvi prijavio njen poslodavac iz Vašingtona, firma Tišman Spajer, nakon što se Beograđanka nije pojavila na poslu.

Time su opovrgnuti izveštaji da su nestanak istovremeno prijavili njen suprug Brajan i ta firma 4. januara.

Policija koja traga za Anom, majkom tri sina iz Masačusetsa, poreklom iz Beograda, otkrila je krv i oštećen nož u podrumu porodične kuće u Kohasetu, dok su sa deponije izolovani biološki dokazi.

Njen suprug Brajan Volš uhapšen je ubrzo zbog ometanja istrage i određena mu je kaucija od 500.000 dolara.

Autor: