AKTUELNO

Brajan Volš, suprug Beograđanke Ane, imao je nanogicu u vreme njenog nestanka, te se postavlja logično pitanje kako je on mogao slobodno da šeta i, između ostalog, kupuje sredstva za dezinfekciju.

On je uhapšen pod sumnjoj da ometa istragu, a na saslušanju se izjasnio da nije kriv. Međutim, sve više dokaza podgreva sumnju da je počinio ubistvo u njihovoj kući u Kohasetu, kod Bostona.

Volš je nosio nanogicu jer je osuđen za prevaru i prodavanje lažnih slika Endija Vorhola.

"Sa nanogicom možete ići u crkvu, kod lekara ili u prodavnicu, to su sve izuzeci, koje ponekad morate unapred da najavite", izjavio je Fil Trejsi, bostonski tužilac.

Dodaje da u pojedinim slučajevima nošenje nanogice znači da kućni pritvor ne može da se napušta, ali i da u mnogim drugim slučajevima to znači ograničeno kretanje.

Foto: Instagram.com/anawalshe, Google Mpas,/Printscreen

"Mislim da je procenjeno da ne postoji bojazan da će on izvršiti zločinačke aktivnosti", kaže Trejsi.

Sudski dokument u kojima se navode uslovi Volšovog kućnog pritvora kažu:

"Ograničeni ste na boravak u kući sve vreme izuzev aktivnosti koje je unapred odobrila kancelarija za uslovnu kaznu".

Izvori "cbs news" navode da Volšova nanogica nema GPS praćenje koje imaju neki drugi pritvorenici. Umesto toga, koristi radio-frekvenciju koja upozorava da je napustio kuću, ali ne može da precizira gde se potom kreće.

Foto: Instagram/anawalshe

"Recimo da je okvirna granica sat i po. Ukoliko se on vrati kući u tom roku, to se toleriše", rekao jue J.V. Karni, advokat koji je branio mnoge klijente koji su bili u kućnom pritvoru.

Tužilaštvo tvrdi da je Volš lagao o odlasku u radnju, u kojoj je navodno potrošio 450 dolara na sredstva za čišćenje.

Autor: