AKTUELNO

Do stravičnog incidenta je došlo danas nakon 17 časova kada je grupa huligana upala u hotel među decu sa suzavcem, noževima i bakljama.

Grupa dece iz Srbije uzrasta od 8 do 15 godina uputila se u Sarajevo na regionalni turnir u fudbalu sa roditeljima. Oni su bili smešteni u hotel i ništa nije slutilo da će se nešto loše dogoditi.

Međutim, do stravičnog incidenta je došlo danas nakon 17 časova kada je grupa huligana upala u hotel među decu sa suzavcem, noževima i bakljama.

- Oni su ciljano krenuli na Srbe, na roditelje dece. Bilo je tu majki i očeva, a ušli su na vrata koja su inače zaključana samo su taj put bila otključana - priča naš sagovornik.

Kako kaže, decu nisu direktno napali, ali su se na meti suzavca našla i deca.

- Jedan čovek, otac jednog deteta uboden je dva puta nožem - dodao je otac dečaka iz Beograda.

Kako ističe, u hotelu u kojem je došlo do incidenta je smešteno mnogo grupa među kojima su i Hrvati i Slovenci, ali je napad bio usmeren samo na Srbe.

- Mnogo nas se skupilo, pružilo otpor i suprostavilo se, pa su se, kada su videli koliko nas ima, povukli - opisuje sagovornik.

Prema tvrdnjama oca, iz uprave hotela u prvim momentima nisu želeli da obavetse policiju ali su nakon ubeđivanja to uradili.

Autor: