AKTUELNO

Na današnji dan pre dve godine, kako se sumnja, Damir Ibrahimović, inače rođak Veljka Belivuka, ubio je svog najboljeg prijatelja Ivana Trifunovića (22) posle zajedničkog dočeka srpske Nove godine u novobeogradskom naselju Doktor Ivan Ribar. Ubistvo se dogodilo u neposrednoj blizini zgrada u kojima su živele njhove porodice. Sumnja se da je Damir Ivanu zario nož u srce, što optuženi negira.

Na jednom od ročišta prošle godine, sudija Ljudmila Miljković se, nakon pregledanja snimaka, obratila prisutnima u sudnici:

"Sreću se između dva vozila na parkingu. Optuženi fizički nasreće na Ivana i dolazi do razmene udaraca. Ivan se okreće i beži, a Damir trči za njim".

Na snimcima se vidi kako dolazi Ivanov otac Dragiša i shvata da mu je sin povređen, ali tada ni ne pomislja da mu je drug naudio.

Ibrahimović sa Dragišom ubacuje u automobil Ivana i prevoze ga do Hitne pomoći Urgentnog centra.

"Izvlači nož, vidi se oštrica noža", konstatovala je sudija posle gledanja snimka ispred Urgentnog centra na kojem Ibrahimović, dok mu je Ivanov otac okrenut leđima, žurno vadi predmet iz zadnjeg desnog džepa farmerica i brzopotezno ga zavlači ispod auto sedišta".

Ibrahimović je demantovao da je imao nož.

Foto: Facebook.com/Ivan Trifunovic

"Nisam imao nikakav nož. Moguće je da su to bili ključevi od stana ili neka hemijska sa posla", kazao je optuženi i odbio da odgovori na pitanje tužilaštva zašto mu je onda bilo važno da taj sporni predmet ostavi u kolima.

Damir je u svojoj odbrani naveo da je kobne večeri Ivana dovezao sa proslave srpske Nove godine, na kojoj su zajedno bili, nekoliko sati pre nego što je mladić ubijen, a da ga je naredni put video kada se vratio kući, u vreme koje nije mogao da precizira.

"Prilazio sam zgradi, prozor od automobila mi je bio otvoren jer sam bio pijan, na udaljenosti od 40 metara sam video osobe, prepoznao sam glas oštećenog, govorio je 'Napada me, napada me' i krenuo sam prema njemu", rekao je Ibrahomović i dodao:

"Kad sam mu prišao Ivan mi je rekao 'on me juri', a onda se vratio ka osobi sa kojom se svađao".

Damir je rekao i da je drugu govorio da stane, ali da je on nastavio da trči u pravcu te osobe.

"Posle 10 metara je pao, video sam da je krvav, prišao sam da ga podignem, govorio sam mu da izdrži", rekao je pred sudom i dodao da je u tom trenutku naišao Ivanov otac Dragiša i da su ga zajedno odvezli u Urgentni centar.

Kako je Ivanov otac ranije ispričao, sin mu se vratio s proslave, a onda ga je neko pozvao i on je ponovo izašao. Kada je krenuo za sinom, zatekao ga je krvavog na stazi, a Ibrahimović, koji je kasnije uhapšen, držao ga je u naručju.

"Damir mu je ponavljao 'Džane izdrži, Džane izdrži' meni je rekao, sećam se, 'Džane me je šutnuo, a ja sam njega zakačio čašom'. Ja sam tad samo mislio da ga spasemo, kao vukli smo ga po betonu do Damirovog automobila i odvezli smo ga u Urgentni centar", ispričao je Trifunović.

Autor: