AKTUELNO

Izveštaj o javnom incidentu iz 2014. otkriva da je Brajan Volš pretio da će ubiti sada nestalu Beograđanku Anu Volš. Policijski izveštaj, do kog je došao izveštač Bostona 25 Bob Vord, pokazuje da je Ana Volš, koja je u to vreme bila udata i prezivala se Knip, rekla policajcima Metropoliten policije da je Brajan Volš "dao izjavu preko telefona da će ubiti nju i njene prijatelje."

U izveštaju se navodi da Brajan sada živi u Bostonu u Masačusetsu.

- Ime muža nije navedeno u izveštaju, ali Vordovi izvori ukazuju da je osumnjičeni Brajan Volš. U izveštaju se potencijalni prekršaj navodi kao pretnje krivičnim delom, ali Ana nikada nije sarađivala sa MPD, Brajan Volš nikada nije optužen, a slučaj je zatvoren.

Bivši šef bostonske policije Den Linski kaže za Boston 25 da veruje da je ova stara optužba sada veoma značajna.

Volš, majka trojice dečaka, poslednji put je viđena u ranim jutarnjim satima 1. januara, kada je trebalo da ode na lokalni aerodrom kako bi se ukrcala na let za Vašington. Njena kompanija je prijavila njen nestanak policiji 4. januara, nakon što je, prema rečima branioca Brajana Volša, kontaktirao firmu i pitao gde se Ana nalazi.

Ali u danima između Aninog nestanka i prijave nestale osobe, Brajan Volš je navodno lagao o tome gde se kretao. Brajan Volš je uhapšen u nedelju i optužen za dovođenje u zabludu policijske istrage. Tokom pojavljivanja Brajana Volša na sudu u ponedeljak u vezi sa optužbama, naloženo mu je da bude zadržan uz kauciju od 500.000 dolara u gotovini.

Foto: METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT

Ana Volš, žena iz Srbije koja je misteriozno nestala 1. januara 2023. godine, majka je troje dece i zaposlena je u firmi za nekretnine. Ana je po profesiji agent za nekretnine i ubrzano se kretala ka poziciji regionalnog menadžera u vašingtonskoj firmi za koju radi.

Rođena je u Beogradu, a u Sjedinjene Američke Države se preselila 2005. godine i počela da radi sezonske poslove u ugostiteljstvu. Radila je kao sobarica i kao konobarica u Vašingtonu. Godine 2008. živi i radi u Njujorku posle čega se seli za Boston, gde postaje stalnozaposlena na mestu menadžera za hotelske rezervacije u hotelu u Lenoksu gde je srela svog budućeg muža Brajana Volša. Tu su se i zaljubili.

Ana i Brajan Volš su se sreli kao po scenariju iz romantičnog filma. Upoznali se sasvim slučajno tako što je ona otišla da očisti njegov stan. Tada je počela njihova ljubavna priča.

Brojni prijatelji koje je stekla su šokirani njenim nestankom i razvojem događaja. Njen suprug je uhapšen zbog optužbi da je navodio istražitelje na pogrešan trag i nasmejan je otišao u sudnicu, gde je suočen sa dokazima tužioca koji se navodno kose sa njegovim iskazom.

Autor: