AKTUELNO

Državljanin Crne Gore, J.G., koji je prema našim saznanjima iz istrage, u vreme ubistva studentkinje Ivake K. (26), snimljen kod njenog stana na Zvezdari u Beogradu, dok su njegovi DNK tragovi nađeni u stanu, potiče iz čuvene stočarske porodice sa Prokletija, o kojoj su pisali crnogorski mediji.

- Nadaleko čuvena porodica po gostoprimstvu, koja se bavi stočarstvom u samom podnožju Prokletija - počinje članak o porodici ovog momka, koji se trenutno nalazi pod lupom istražitelja zbog sumnje da je povezan sa jezivim zločinom.

Razvijali i turizam

Kako je u reportaži koja je izašla u jednim crnogorskim novinama, rekao otac mladića J.G., glavni posao porodice i njihova tradicija jeste stočarstvo, ali zbog Nacionalnog parka Prokletije razvijaju i turizam.

Foto: Pink.rs, Facebook.com/Privatna arhiva

- Imamo 20 malih i velikih goveda, a ovce sam morao da prodam, kako bih autentičnu planinsku kolibu pokrio nepromočivim krovom i kako bi ona mogla da se koristi - rekao je otac J. G. za medije.

Inače, komšije pomenute porodice navode da je prezime porodice J.G., koja potiče iz Alabanije, nadaleko čuveno u Crnoj Gori, te da su poznati kao veliki domaćini.

Kako kaže naš izvor, zbog svega toga su ostali u šoku kada su čuli da je J. G. u vreme ubistva Ivane K. bio u Beogradu, kao i da ju je kobne večeri, kako se sumnja, dopratio do stana.

- Ne znam šta da kažem. Ako on to jeste uradio naravno da treba da odgovara. Žao mi je devojke - rekao je jedan poznanik mladića.

Foto: Pink.rs, Facebook.com/Privatna arhiva

Inače, i sam J. G. je u reportažama o svojoj porodici i Prokletijama davao izjave i u njima je pohvaljen kao najmlađi vodič planinara na Prokletijama, ali i šire.

- Kasnije se medijski eksponirao i kao borac za priprodu i njene lepote, a borio se protiv urbanizacije Proklerija. Na društvenim mrežama, sve dok njegovi DNK tragovi nisu pronađeni na telu ubijene devojke, J.G. je dobijao pohvale od turista i svojih kolega. J. G. je inače najmlađi član porodice - navodi izvor.

Zajedničke slike

Mladić je, podsetimo, prvi dan po saznanju da je Ivana pronađena mrtva u svom iznajmljenom stanu na Zvezdari objavio njihove zajedničke fotografije sa porukom da je "anđeli čuvaju, a da će je on voleti zauvek". Zatim je svakog narednog dana objavljivao tužne poruke u kojima žali za Ivanom i ističe koliko pati. Istraga o zločinu uveliko traje, a do sada prikupljeni dokazu ukazuju na to da bi J. G. mogao biti osumnjičen.

Borila se s ubicom

Ivana K. je ubijena tako što joj je nasilnik začepio nos i držao joj ruku preko usta dok nije izdahnula. Na Ivaninom telu bili su podlivi na vratu, kao i povrede na oku, usni i ruci što je ukazivalo na to da je devojka pokušavala da se odbrani od ubice. Ono što je još ukazivalo na zločin iz strasti, a ne iz koristoljublja, su dva lančića koja je Ivana nosila oko vrata, a koji su joj strguti i ostavljeni pored nje na komodi. Tamo su još pronađeni notes i njen mobilni telefon.

Autor: