AKTUELNO

Ana Volš, majka troje dece rodom iz Beograda kojoj se svaki trag izgubio 1. januara, nekoliko sati pre misterioznog nestanka napisala je crvenim slovima novogodišnju poruku, vidi se na fotografijama iz njihove porodične kuće u Kohasetu koje su objavili američki mediji.

- Vau! 2022... Кakva godina! Pa ipak mi smo i dalje ovde i zajedno! Učinimo 2023. najbolju do sada! Mi smo kreatori naših života... Hrabrost, ljubav, upornost, saosećanje i radost. Ljubav - glasi poruka ispisana sa strane "Lanson" kutije šampanjca.

Fotografija je zabeležena u trpezariji kuće Ane i njenog supruga Brajana Volša i deluje da kutija nije otvarana tokom novogodišnje zabave kojoj je prisustvovao i njihov porodični prijatelj Gem Mutlu.

Mutlu tvrdi da ništa nije ukazivalo na neke nesuglasice među supružnicima.

- Grlili smo se i slavili i nazdravljali. Radilo smo ono što se radi za Novu godinu. Dosta smo se radovali Novoj godini. Nije bilo naznaka bilo kakvog problema - rekao je Mutlu za VBZ-TV i dodao da je sa zabave otišao oko 1.30 ujutru.

PASOŠI NA STOLU

Brajan tvrdi da ga je supruga probudila nešto posle 6 sati rekavši da ima "hitno poslovne obaveze" u Vašingtonu i da je nakon toga krenula na aerodrom. Tada ju je navodno poslednji put video.

Na fotografijama se vide i dva pasoša na stolu.

Policija je saopštila da nema dokaza da je Ana Volš tog jutra uopšte pozvala prevoz ili otišla na aerodrom i navodi da je njen telefon lociran u blizini njene kuće 1. i 2. januara.

Brajan je uhapšen i nalazi se u zatvoru jer je obmanuo istražitelje o tome gde se nalazio ta dva dana, što je izazvalo gubljenje vremena u potrazi za Anom, čiji nestanak je prijavio tek 4. januara.

- Tokom pretrage imanja policija je pronašla krv u podrumu kuće i slomljen nož - navodi se u saopštenju.

Deca bračnog para Volš, trojica sinova starosti između 2 i 6 godina, nalaze se na starateljstvu Odeljenja za decu i porodice.

VISKI OD 3.000 DOLARA

Na fotografijama su takođe primećene tri neotvorene boce AH Hirš Rizerv viskija na kuhinjskom stolu, a Njujork post navodi da jedna boca tog burbona košta više od 3.000 dolara.

Pored flaša je bila ukrašena bundeva na temu pirata. U prednjem dvorištu na travnjaku nalazi se ostavljeno vatrogasno vozilo za decu. Iza kuće nalazi se nepokriveni bazen ispunjen prljavom vodom. Bazen je ranije pretražila policija u potrazi za Aninim tragovima.

Zajednički prijatelji izjavili su medijima da se Ana čudno ponašala u mesecima koji su prethodili njenom nestanku obećavajući "veliko iznenađenje" u Novoj godini. Takođe su rekli da je prodala imovinu - stan i automobil - za keš 28. ili 29. decembra.

Foto: Tanjug AP/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

- Ništa se ne uklapa - rekla je za NBC Vašington Mandi Silva koja sa suprugom iznajmljuje stan od Ane i Brajana poslednje četiri godine.

Brajan je zadržan uz kauciju od 500.000 dolara i izjasnio se da nije kriv po optužbi da je ometao policijsku istragu na suđenju. Već se nalazio u kućnom pritvoru i čekao je kaznu za prodaju dve lažne slike Endija Vorhola na Ibeju za 80.000 dolara.

Policija je u utorak, podsetimo, otkrila potencijalne dokaze uključujući ratne sekire, krvavi tepih i sredstva za čišćenje dok je pretraživala objekat za smeće u Pibodiju koji se nalazi severno od Bostona i nešto više od sat vremena od kuće para.

Vlasti su takođe zaplenile dva kontejnera za smeće i kompaktor iz stambenog kompleksa u kojem živi majka Brajana Volša u Svampskotu.