AKTUELNO

Tri vlasnička psa nasmrt su izujedala poznatog novinara Vladana Radolsavljevića (62), a prijatelji se opraštaju od njega i nadaju se da se preselio na neko bolje mesto.

- Preselio se naš prijatelj! Dovoljno je blizu da čujemo njegov glas i smeh, a previše daleko da ne plačemo za njim - piše u čitulji koju su za Radosavljevića dali njegovi prijatelji.

Da je bio omiljen među ljudima je juče potvrdio i njegov prijatelj Milan Savkić sa kojim se novinar često viđao kad je dolazio na svoju vikendicu na Kosmaju gde je i tragično stradao.

- On mi je bio kao kućni prijatelj. Svaki vikend smo se sastajali, jeli i pili u mojoj kafani. Strašno je da takav čovek strada na tako strašan način. Mnogo mi je žao mog prijatelja. Bili su divni ljudi, ono je jedan od najgorih načina da umre čovek, pogotovo takav - rekao nam je Milan.

Podsetimo, tri psa koja su usmrtila Radosavljevića pripadala su A.S. koji se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, te o njima već duže vreme brigu preuzela njegova majka M.S. Međutim, ona često boravi u Parizu i na kraju za to zadužila komšinilcu V.M. koja je zato juče i uhapšena.

Kako je juče saoštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, oni su dali nalog mladenovačkom Osnovnom javnom tužilaštvu da V. M. odredi zadržavanje do 48 sati.

- Inače, protiv M. S. je već u toku krivični postupak pred mladenovačkim tužilaštvom, jer su isti psi, kako se sumnja, 1. novembra 2021. napali dete u selu kod Sopota - naveli su iz VJT.

Ispovest majke

Majka Zora Mladenović za Kurir tvrdi da su isti psi prošle godine napali njena dva sina od osam i 14 godina. Ona nam je ispričala da su tri kučeta pre nego sto ih je vlasnica M. S. odvela na Kosmaj, bila potpuno raspuštena i udaljena samo 300 metara od njene kuće.

- Prvo su mi u maju prošle godine napali mlađeg sina, on je imao lakše povrede, više ogrebotine i oguljotine, jer je reagovala komšinica koja je čula napad - kaze Zora i dodaje da tada nije prijavila policiji, ali je upozorila vlasnicu da bi zaštitila svoju decu.

- Drugi put, napali su mog statijeg sina u novembru prošle godine. On je prošao ozbiljnije, sedmi je razred, tada sam morala da reagujem - kaže naša sagovornica i dodaje da je više nego žalosno što je ovako nešto moralo da se desi.

Autor: