AKTUELNO

Pre 18 meseci izveden je filmski beg iz zatvora u Kruševcu kakav Srbija ne pamti, a begunac Slaviša Stanisavljević (42) i dalje nije uhvaćen.

Bilo je govora da je Slaviša napustio Srbiju i otišao u Mađarsku, Bugarsku... ali ti navodi nikada nisu potvrđeni.

Stanisavljević je uhapšen na granici sa Albanijom po srpskoj poternici 2019. godine. Osuđen je na tri i po godine zatvora zbog šverca 6 kilograma marihuane. Tvrdi da nije kriv, da je osuđen bez ijednog dokaza i da na drogi koja mu se stavlja na teret nema njegov DNK kao i da je to razlog njegovog bekstva.

Preko svog advokata Aleksandra Šćekića tada je izjavio: "Čuo sam da ću da budem osuđen i počeo sam da planiram bekstvo i kopam rupu sa zatvorenikom D. S. (37) koji je bio sa mnom u sobi".

Slaviša Stanojević se oglasio nakon bekstva za Kurir i tada je objasnio kako je uspeo da pobegne.

- Počeo sam da sa još jednim zatvorenikom pravim rupu u toaletu. Rupa je vodila na tavan, bile su tu neke letvice, daske i mreža. Sve smo to probili sa dve kašike koje smo uzeli iz kuhinje, onda sam ispomerao crepove i preko krova prekršajnog odeljenja i kasarne pobegao sa drugim zatvorenikom. Ovo sam uradio iz revolta i mogu već sutra da se vratim u zatvor - rekao je Stanojević.

Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je izjavio da je Slaviša dobro poznat policiji, da je osuđivan 13 puta i dodao da se dugo nije desilo da neko pobegne iz zatvora i da je slučaj zato zanimljiv. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu.

Slaviša je i dalje u bekstvu.

#Bekstvo

#Kruševac

#Slaviša Stanisavljević

#Zatvor