AKTUELNO

Matija N. (23), osumnjičen da je u sredu uveče na Bulevaru kralja Aleksandra svojim vozilom "audi" na pešačkom prelazu naleteo na Mihajila Lečića (26), koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, na današnjem saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu je izjavio da nije kriv

- Nakon saslušanja, postupajući zamenik Prvog OJT je podneo predlog sudu da se prema osumnjičenom odredi pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na svedoke i zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao ponoviti krivično delo - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

- U daljem toku postupka biće ispitana svedok oštećena, svedoci očevici, nakon obudukcije izvršiće se sudsko-medicinsko i saobraćajno veštačenje, te preduzeti eventualno druge dokazne radnje potrebne za donošenje konačne odluke o daljem postupanju tužilaštva.

Prema navodima krivične prijave osumnjičeni je krivično delo koje mu je stavljeno na teret učinio na taj način što je upravljajući putničkim vozilom marke "audi" i krećući se Bulevarom kralja Aleksandra, na obeleženom pešačkom prelazu udario oštećenu Mihajila i njegovu verenicu, koja je zadobila teške telesne povrede.

Autor: