AKTUELNO

Vukašinu Šijanu, optuženom za nasilničko ponašanje, i njegovom prijatelju Marku Vidakoviću, za nanošenje teških telesnih povreda i nošenje oružja, u utorak 29. novembra će biti izrečena prvostepena presuda u Višem sudu u Beogradu.

Šijan se tereti da se 5. marta u kafani na Autokomandi potukao sa braćom Kocić Markom i Aleksom i udario devojku Katarinu Milićević, a Vidaković da je uzeo pištolj, pucao i ranio u nogu Marka Kocića.

Tužilaštvo je na jučerašnjem suđenju u završnoj reči navelo da su oni priznali krivična dela, da materijalni dokazi nesporno potvrđuju da su ih izvršili i zatražilo da se osude po zakonu.

Šijanov branilac Nemanja Govedarica predložio je da se Vukašinu ukine uslovna kazna od osam meseci sa rokom provere od tri godine, na koju je ranije bio osuđen i da mu se izrekne jedinstvena uslovna kazna ili do godinu dana kućnog zatvora.

- Vukašin je svoju kaznu praktično već odležao, jer je osam meseci u pritvoru, a zajedno sa prvim pritvorom iz uslovne osude to je godinu dana - naveo je Govedarica.

Vidakovićevi branioci su ukazali da je Katarina prišla stolu okrivljenih i inicirala sukob, a da Marko iz ugla gde je stajao nije mogao da vidi da li Kocić, koji je pritrčavao ima nešto u desnoj ruci, posebno što je levom udario Šijana, a desnu je držao uz telo.

- Pretpostavio je da drži flašu ili nož - kazao je branilac Lazar Vujadinović.

- Veštačenje je utvrdilo da je Marko tada bio u stanju straha visokog intenziteta za život prijatelja. NJegova reakcija je bila u afektu, ispalio je metak, priznao je delo i iskreno se kaje.


U završnoj reči Vukašin Šijan je kratko rekao da mu je žao što se sve to tako dogodilo.

I Marko Vidaković je kazao u sudu da se iskreno kaje zbog svega, da je pogrešio i da se izvinjava momku kojeg je ranio, njegovom bratu i devojci zbog straha koji je pretrpela.

Autor: