AKTUELNO

Više od 30 osoba uhapšeno je u velikoj akciji MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da su počinili teška krivična dela, među kojima i ubistva. Reč je o pripadnicima grupe "vračarci", koju je predvodio Nikola Vušović zvani Džoni s Vračara, a kod njih je prilikom hapšenja zaplenjena i velika svota novca. Interesantno je da su pripadnici ove grupe godinama živeli u luksuzu, okruženi skupocenim automobilima i markiranom garderobom.

Prema nezvaničnim saznanjima, prilikom pretresa lokacija koje su koristili "vračarci" zaplenjena je velika svota novca koju su osumnjičeni imali kod sebe. Sumnja se da je pomenuti novac stečen kriminalnim aktivnostima, a pojedini pripadnici kriminalne grupe "vračarci" dovodili su se u vezu sa zelenašenjem, ali i reketiranjem.

Osumnjičeni su proteklih godina živeli na visokoj nozi. Mahom su nosili markirane stvari, odnosno skupe brendove, a novac trošili na provod.

Interesantno je da su, a kako su mediji pisali, najčešće nosili odeću jedne određene ekstremno skupe marke, te je to bio njihov zaštitni znak. Većina privedenih članova imali su torbice te marke kod sebe.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Prilikom pretresa lokacija koje su koristili zaplenjeni su i luksuzni automobili koje su imali u svom posedu.

Da su pojedini pripadnici ove krimi-grupe živeli na visokoj nozi nesumnjivo pokazuje slučaj Nikole Kačarevića.

Reč je o bivšem suprugu starlete Tamare Đurić, a ona je često na društvenim mrežama objavljivala slike i snimke luksuzu u kakvom žive.

Podsetimo, kriminalna grupa "vračarci" uhapšena je prošle nedelje. Hapšenje je ponovo izbegao vođa grupe Nikola Vušović, a zasad nije poznato gde se on nalazi. Pretpostavlja se da se krije u inostranstvu, a poslednja lokacija na kojoj je zatečen jeste Dominikanska Republika.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Pripadnici krimi-grupe sa Vračara dovode se u vezu s tri likvidacije, a reč je o Aleksandru Halabrinu, Aleksandru Šarcu i Draganu Ristiću Čađi. Takođe, sumnjiče se i za pet pokušaja likvidacija.

Uhvaćeni su zahvaljujući aplikaciji „Skaj“.

Autor: