AKTUELNO

Vođa zemunskog klana, Luka Bojović, biće deportovan u Srbiju iz španskog zatvora i u Beograd sleće 30. novembra, a njegova majka Anđelka se povodom ovog događaja oglasila za medije

Kada je potvrđena informacija o njegovom dolasku Lukina majka Anđelka se oglasila za medije i otkrila kako se oseća povodom dolaska sina u Srbiju posle 10 godina.

- Dobro sam, u muzeju sam i gledam slike. Niko me još nije obavestio o njegovom dolasku, vi to znate puno bolje od mene - kratko je rekla Anđelka Bojović.

Načelnik SBPOK-a Ninoslav Cmolić otkrio je datum Lukinog dolaska i istakao da su pripadnici MUP svesni da je Bojoviću život u opasnosti.

- Luka Bojović 30. novembra biće deportovan u Srbiju, policija će ga sačekati, biće mu izdata dokumenta. Naša policija zna da mu je beznednost ugrožena, ali on je slobodan čovek - rekao je Ninoslav Cmolić.

Luka Bojović u Španiji je odležao deset, a ostalo mu je još dve godine robije koje će provesti na slobodi i to pod uslovom da ne počini novo krivično delo, ali i ne ponovi ono za koje je osuđen pred španskim istražnim organima - ne trguje drogom, ne nosi oružje.

Podsetimo, Anđelka Bojović je poznata srpska umetnica koja se bavi slikarstvom i grafikom i profesorka na Fakultetu likovnih umetnosti.

Autor: