AKTUELNO

Sudija za rethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal je u nedelju posle saslušanja odredio pritvor do 30 dana osumnjičenim N.T. i za još 31 osobu, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Saslušano je 16 osoba, a njima je pritvor određen zbog postojanja mogućnosti da svaki od osumnjičenih može uticati na svedoke i saučesnike.

Kako se dodaje, postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragov, kao i zbog postojanja mogućnosti da će ponovoti delo. Neki su pritvor do 30 dana dobili i zbog mogućnosti bekstva.

Pritvor je određen i za 16 osoba, među kojima je i vođa ove grupe Nikola Vušović, a koji su u bekstvu. Za njima je raspisana međunarodna poternica. Ranije je navedeno da se veruje da se skrivaju u Dominikanskoj Republici i Španiji.

Svima se na teret stavlja više krivičnih dela, a Vušoviću tri teška ubistva i više teških ubistava u pokušaju.

Kako je ranije saopšteno, pripadnici vračarske grupe, koja je radila ogranak crnogorskog kavačkog klana, sumnjiče se za ubistvo tri osobe, i planiranje pet ubistava.

Naredbom o sprovođenju i proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal obuhvaćeno je i šest osoba M.M, V.K, V.U, M.D, M.R i F.G koji se već nalaze u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora zbog izvršenja drugih krivičnih dela.

Autor: