AKTUELNO

Predsednik bokserskog kluba Crvena zvezda, Vladan Miketić, uhapšen je u akciji BIA, SBPOK i UKP, zajedno sa još 16 pripadnika organizovane kriminalne grupe Nikole Vušovića.

Miketić je u avgustu 2021. godine na redovnoj skupštini izabran za predsednika BK Crvena zvezda gde je nasledio Zorana Manojlovića

Tada je Miketić predstavljen kao uspešni privrednik iako je još ranije bio označen kao član Kekine grupe koji je zaradio veliko poverenje vođe ovog klana.

- Velika mi je čast što sam izabran na ovu funkciju. Zahvalio bih se dosadašnjem predsedniku Zoranu Manojloviću na svemu što je uradio za klub do sada, kao i za svu pomoć pri preuzimanju kluba. Daću sve od sebe u ovom izazovu jer Crvena zvezda je veliko, slavno ime i zaslužuje da bude na samom vrhu u evropskom boksu. Ovo je sigurno najveći izazov u mojoj karijeri, ali verujem da možemo da vratimo Zvezdu u slavna vremena osamdesetih I privučemo što više mladih boksera - rekao je Miketić nakon što je preuzeo BK Crvena zvezda.

Miketić se dovodio u vezu sa brojnim likvidacijama, između ostalih i članova same „Kekine grupe“, koji su se zamerili vođi. Bio je blizak i sa Nenadom Grujovićem, zvanim Crni Gruja, koji je izvršio samoubistvo.

U strahu od odmazde klanova koji su u sukobu sa „Kekinom grupom“ skrivao se duži niz godina u raznim zemljama Evrope i u Australiji, koristeći lažne identitete.

Očekuje se da večeras bude saslušan.

Autor: