AKTUELNO

U velikoj akciji BIA, SBPOK, I UKP kojom je zadat razoran udar kriminalnom Vračarskom klanu, uhapšen je i Vladan Miketić, predsednik Bokserskog kluba Crvena zvezda.

Velika akcija odigrala se juče pošto su operativnim radom otkriveni planovi dela kavačkog klana, koji je predvodio blizak saradnik Veljka Belivuka Nikola Vušović zvani DŽoni sa Vračara da izvrše brojna krivična dela uključujući i likvidaciju najviših državnih funkcionera.

Kako se saznaje, među uhapšenima je i Miketić, za koga su postojali podaci da je deo Kekine grupe.

- Velika mi je čast što sam izabran na ovu funkciju. Zahvalio bih se dosadašnjem predsedniku Zoranu Manojloviću na svemu što je uradio za klub do sada, kao i za svu pomoć pri preuzimanju kluba. Daću sve od sebe u ovom izazovu jer Crvena zvezda je veliko, slavno ime i zaslužuje da bude na samom vrhu u evropskom boksu. Ovo je sigurno najveći izazov u mojoj karijeri, ali verujem da možemo da vratimo Zvezdu u slavna vremena osamdesetih I privučemo što više mladih boksera - rekao je Miketić u momentu kada je izabran na ovu funkciju.

Kako su pisale "Novosti", u velikoj akciji pripadnika MUP Srbije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA), kojom je koordiniralo Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK), uhapšeno je 18 članova mafijaške ekipe "Vračarci", koja je radila po nalozima vođa "kavačkog klana" Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana. Prema poslednjim saznanjima, oni su "nišanili" sam vrh države Srbije, odnosno predsednika Aleksandra Vučića, ali i njegovu decu.

Autor: