AKTUELNO

Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji važi za bliskog saradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je posle hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka nasledio njegov klan i njegovo ime prema operativnim informacijama, povezuje se sa najtežim zločinima. Prema nezvaničnim informacijama, upravo su Vušovićevi saradnici uhapšeni rano jutros u velikoj akciji policije, Tužilaštva za organizovani kriminal i BIA.

Kako se nezvanično saznaje, upravo je mladi ogranak kavačkog klana s Nikolom Vušovićem Džonijem na čelu navodno planirao da preuzme Belivukove poslove i njegovu kriminalnu mrežu u Beogradu i Srbiji. Inače, Vušovićevo ime pre nekoliko dana je pred Specijalnim sudom pomenuo svedok saradnik Srđan Lalić, koji je naveo da je ubistvo Aleksandra Šarca u TC Ušće, organizovao i platio Džoni sa Vračara.

- Izvršioca je angažovao Nikola Vušović i obećao mu 50.000 evra. To znam jer se Radoje Zvicer žalio da mu Vušovic traži pare jer nema da isplati pucaca - otkrio je Lalić na suđenju.

Foto: Facebook.com printscreen

Inače, Vušović je punio stupce crne hronike još davne 2010., kada je uhapšen zajedno sa vodom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem. Stanković, koji je inače bio Belivukov najbolji prijatelj, podsetimo, likvidiran je 13. oktobra 2016. sa cak 60 metaka iz dva "kalašnjikova" u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

- Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijacke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje grupe. Među uhapšenima bio je Vušović, ali i tada maloletni Luka Cerović kao i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su clanovi ove ekipe ućestvovali i u pokušajima ubistva - saopštio je ranije MUP. Među uhapšenima je tada bio i Milinko Brašnjović, kog je takođe tokom suđenja pominjao svedok saradnik kao pripadnika ove kriminalne grupe.

Vušoviceva kriminalna organizacija je tokom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.

- Belivukova i Vušovićeva ekipa zapravo su radile za "kavčane", ali su i međusobno, navodno, bili u korektnim odnosima - objašnjava sagovornik Kurira. Inače, posle hapšenja Belivukovog klana, istražitelji su proveravali i da li u kući postoji DNK trag Vušovića, zbog sumnje da je i sam učestvovao u zločinima.

Inače, spekulisalo se da se Radoje Zvicer i Vušović zajedno skirvaju.

#Nikola Vušović Džoni

#Radoje Zvicer

#Veljko Belivuk