AKTUELNO

Monstrum je moju majku ubio, pa se javio iz zatvora da nas obavesti! Đubre jedno! Samo dva dana pre zločina majka mi je slala glasovne poruke da će se ubiti, jer ne može više da živi s njim! Ovim potresnim rečima počinje svoju ispovest Nadica Metušev, ćerka brutalno ubijene Slobodanke Metušev (48) koju je nevenčani suprug Stevan Š. (50) zaklao u petak u prihvatnom centru za migrante u Kapoteri u Italiji.

Ubio mi je majku, on je monstrum! Nakon toga je mrtav hladan zvao svoju majku u Srbiju da je obavesti da je u zatvoru i da je ubio ženu. Tada je njegova majka zvala moju sestru i brata, a oni su obavestili mene - kaže za Kurir neutešna ćerka ubijene Slobodanke i dodaje:
Prvo nismo verovali, a kasnije sam na vestima čula da je neka žena ubijena u Italiji i odmah sam znala da je to moja majka.

Naša sagovornica kaže da je je dobila poziv od Slobodanke samo dva dana pre njene jezive smrti.

Pozvala me je i preko glasovnih poruka mi je rekla: "Ubiću se, ja ne mogu više ovako da živim." Bila je uplašena i molila me je da joj kupim kartu za Francusku, gde živim, kako bi pobegla od muža - kaže očajna ćerka i nastavlja:
Rekla sam joj da ću sve uraditi da je zaštitim i da joj šaljem kartu u nedelju, a eto, samo dva dana pre toga on je nju ubio. Ne možemo da verujemo, da je ubio ženu sa kojom je bio pet godina u vezi.

Foto: Printscreen YouTube/Videoinformazioni News

Nadica kaže da je Stevan verovatno saznao da Slobodanka želi da ga ostavi.

Saznao je da želi da ga ostavi i to bio okidač da je ubije. Komšije sa kojima su živeli u prihvatnom centru kažu da su se svaki sekund svađali oko raznih stvari - kaže oni i dodaje da za nasilje i maltretiranje nisu čuli ranije, već su samo sumnjali jer se Slobodanka nikad nije žalila.

Ćerka ubijene žene kaže da je poslednji put videla majku 10. septembra.

Majka je došla kod mene 10. avgusta i tada sam primetila da nešto nije uredu, ali čak ni na moje insistiranje ona nije želela da mi kaže u čemu je problem. Bila je vidno uplašena, neraspoložena, a telefon nije ispuštala iz ruke, čak i kada je išla u toalet - kaže ona:
Ubrzo je za njom došao i monstrum i ja sam ih primila u svoj stan i čuvali su moju decu dok ja radim, a 10. septembra kad sam došla s posla stan je bio otključan, decu mi nisu pokupili iz škole - nestali su.

Potresnim glasom Nadica kaže da joj se majka nakon toga javila.

Foto: Printscreen YouTube/Videoinformazioni News

Tada su otišli u taj centar u Italiji, a kada sam je pitala zašto je pobegla i zašto se nije pozdravlia, ona je rekla da su žurili i da su, eto, tako otišli. Bila sam ljuta, a sada sam ubeđena da je on prisilio i da je morala da ode, jer joj je pretio - kaže naša sagovornica i dodaje da čekaju obdukciju kako bi tačno znali kako je Slobodanka ubijena.

Nadica Metušev navodi i da bi ona i njena porodica želeli da njihova majka bude sahranjena u Srbiji, ali da imaju dosta papirologije i da je problem jer je ona u Francuskoj, ostali rođaci su u Srbiji, dok je Slobodanka ubijena u Italiji.

Podsetimo, kako su ranije naveli italijanski mediji, posle žestoke svađe, Stevan Š. je prvo udario suprugu Slobodanku Metušev, a onda je potegao nož, zadao joj više uboda po celom telu. Posle zločina on je pobegao i sakrio se u obližnjoj crkvi. Stevana su kasnije, u crkvi otvorenoj za pomen mrtvima, pronašli policajci. Sedeo je na stepeništu, još uvek držeći krvavo oružje u ruci i vikao je: "Ubio sam je!".

Autor: