AKTUELNO

Svedok saradnik Srđan Lalić, tokom drugog dana saslušanja govorio je o ubistvima Nikole Mitića, Milana Ljepoje, Lazara Vukićevića i Zdravka Radojevića, a onda je opisao i kako je formiran klan Veljka Belivuka, govoreći o drogi koja se "obrtala" i navodeći da je Partizanov stadion služio kao mesto za pravljene spida, koji je klan nakon toga rasturao.

- Što se tiče kriminalne grupe, stvorili su je Veljko Belivuk i Marko Miljković. Počeli su da je formiraju po izlasku iz pritvora za ubistvo na šinama, a tokom 2019. je dobila pravu formu: Bila je po uzoru na kartele. Oni su bili prvi, zatim braća Budimir pa ostali.

Zadatak svih članova je bio da prikupljaju informacije o kriminalnim grupama, pre svega škaljarskom klanu. Grupa se finansirala trgovinom drogom, obezbeđenjem klubova, gde se isto trgovalo drogom.

Kokain se kupovao od Veljka i Marka, to je kokain kavačkog klana - prvi put je progovorio o oranizaciji kriminalne grupe svedok saradnik. Otkrio je da se u bunkeru na Partizanovom stadionu pravio spid, da se trgovalo marihuanom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zaboravio sam da pomenem, vezano za Ljepoju, Belivuk i Miljković su meni i Marku Budimiru rekli da nam je Zvicer poslao kocku kokaina, dva kilograma.

Sa Radojem sam bio u kontaktu, pisao mi je da mi je to dao na poklon. Mi smo od njega napravili 2,4 kilograma - priznao je Lalić i progovorio o kontaktima sa odbeglim vođom kavačkog klana.

Naveo je da se na stadionu droga kratko držala.

- Jednom sam učestvovao u pratnji 40 kilograma kokaina koji je na stadion poslao Radoje. Ja sam sa Markom učestvovao u pratnji tog kokaina, za kokain je bio zadužen Nenad, zvani Deda, koji je na skaju bio Đeneral. To je bilo možda dva meseca pre hapšenja - dodao je Lalić.

Autor: