AKTUELNO

Srđan Lalić, visokopozicionirani pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je juče tokom skoro dva sata svedočenja priznao šest nerešenih ubistava i tri obuhvaćena optužnicom, danas bi trebalo da nastavi izlaganje.

14.53 - Lalić za govornicom

Sudija je odmah potom pozvala za govornicu Srđana Lalića, koji nastavlja sa izlaganjem.

- Molim Vas da sudija utvrdite da li je isti papir od juče koji imam ispred sebe - rekao je Lalić, a pošto je sudija potvrdila da je reč samo o tezama na jednom papiru, on je nastavio sa izlaganjem.

Dodao je da se "ne bi osvrtao na komentare", aludirajući na Miljkovićevo izlaganje.

14.50 - Miljković se javio za reč

Za reč se odmah na početku javio Marko Miljković, kog su četvorica stražara ispratila do govornice.

- Imam primedbe na jučerašnje izlaganje Srđana Lalića. Prvo se uznemirio što nije mogao da koristi beleške, a onda je gledao u pod i govorio ono što je naučio napamet. Izjavio je saučešće porodicama, koje nisu tu, to svedoči da je naučio napamet. Gledao je u pod, nije smeo da vas pogleda. Videćete kada ga budemo ispitivali da ga je instruisao tužilac - rekao je Miljković koji je potom vraćen na svoje mesto u boksu za optužene.

14.42 - Sudsko veće u sudnici

Sudsko veće ušlo je u sudnicu i počelo prozivku prisutnih. Prethodno, uvedena su i trojica svedoka saradnika.

14.05 - U sud dolaze optuženi

U pratnji supruga, Vlade Georgijeva koji je odnedavno na slobodi, stigla je jedina zena u klanu, Slađana Sekulić.

Sa advokatom, stigao je i optuzeni Filip Ivanovski.

Stigao je i prvi optuženi sa slobode, Miloš Lukić Selak. Podsetimo, njemu je ukinut pritvor i određena mera zabrana napuštanja boravišta i na 15 dana mora da se javlja u policijsku stanicu.

U sud je upravo usao i drugi konvoj marica u pratnji naoruzanih pripadnika Zandarmerije.

U Specijalni sud, u kom se nastavlja suđenje, upravo su dve marice koje su bile u pratnji šest vozila policije prebačeni pripadnici klana koji borave u Centralnom zatvoru.

Inace, oko zgrade suda kao i prvog dana svedočenja Lalića koji je sa tužilaštvom sklopio sporazum o statusu svedoka okrivljenog, na osnovu kog je osuđen na 18 godina zatvora, nalazi se veliki broj policajaca u civilu.

Autor: