AKTUELNO

Na danas održanom ročištu u Višem sudu u Podgorici, na kojem se razmatrala optužnica protiv okrivljenih za ubistvo Mila Radulovića zvanog Kapetan, iz Beograda se video linkom obratili optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Optuženi Belivuk se sudu uključio putem video linka iz suda u Beogradu. Naveo je da je oduševljen opružnicom, te da je SKY fotošopiran i montiran. Nakon njegovog obraćanja vanraspravnom veću kojim presedava sudija Boris Savić, optuženi Slobodan Kašćelan je uzviknuo: "Živio Belivuk".

"Ostajem pri ranijim iskazima koje sam dao pred Specijalnim državnim tužilaštvom. Oduševljen sam optužnicom. Slažem se sa advokatima, SKY komunikacija je podmetnuta, fotošopirana i montirana. Netačno je da je Francuska otrkila SKY, prvo su Holandija i Belgija a kasnije se uključila Francuska. Tužilaštvu Crne Gore i Srbije su puna usta Francuske. Ovim prisluškivanjem su prekršeni svi zakoni. Nema telefona, nema leša, nema DNK... Nema ništa u ovoj optužnici. Ništa nisam počinio niti sam član kriminalne organizacije”, izjavio je Belivuk.

Optužnicom su obuhvaćeni državljani Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Jankovića i Ratko Živković. Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković. Svi advokati odbrane saglasni su u oceni da ne mogu da se izjasne o ovoj optužnici jer specijalno tužilaštvo nema naredbu na osnovu koje se može videti ko je nabavio SKY komunikaciju, kao i ko je i kako naredio da se određena lica prisluškuju.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

"Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko aplikacije Skaj poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da su Radonjić i Đurović 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu "vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata".

Telo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava kod Cetinja gde je zapaljen na gomili napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura.

Autor: