AKTUELNO

Svedok saradnik na suđenju Belivukovom klanu Srđan Lalić detaljno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu govorio o počinjenim ubistvima.

Na početku svedočenja pričao je o likvidacijama Vlastimira Miloševića, Ljubomira Markovića Kiće i Gorana Mihajlovića.

UČESTVOVAO U PRIPREMI UBISTVA NA ŠINAMA

Prema sopstvenom priznanju, Lalić je učestvovao u pripremi ubistva na šinama, kako se u medijima naziva ubistvo Miloševića.

"U januaru 2017. godine Miljković i Belivuk su tražili da im pomognem u opservaciji Vlastimira Miloševića, Miljkovićevog kuma, što sam ja i prihvatio. Miljković mi je objasnio da su u zavadi i da je Milošević organizovao da mu se baci molotovljlev koktel na stan u Krnjači", rekao je Lalić na početku i nastavio:

Foto: E-Stock/Masanori Yoshida

"U januaru, jedne večeri, odlazimo u 27. marta gde je Milošević živeo sa porodicom. Njih dvojica su stajali i čekali da neko ne naiđe, a ja sam iznad zadnjeg levog točka njegovog automobila postavio GPS uređaj. Organizovao sam tih dana i postavljanje kamere preko puta stana Vlastimira Miloševića. U stanu preko puta zgrade, koji je koristio Nikola Spasojević je stajao uređaj na kom smo gledali. Za par dana, imali smo celu njegovu rutinu. Nisam znao da hoće da ga ubiju, mislio sam da će samo da ga povrede.

"Kasnije mi je Miljković ispričao da je jedva ubedio Jankovića da krene sa njim", dodao je Lalić.

POSLE UTAKMICE ODLUČENO DA SE LIKVIDIRA KIĆA

Svedok saradnik je zatim ispričao kako je doneta odluka o ubistvu Kiće Markovića.

"Negde krajem godine smo bili na utakmici Čukarički - Partizan, na Banovom brdu. Tada se odvojila jedna grupa, okupljena oko Kiće Markovića. Došlo se do zaključka da to može da bude veliki problem i da treba da se reaguje. Sutradan smo saznali da su hteli da nas napadnu, Miljković je zaključio da je najbolje likvidirati ga", otkrio je Lalić.

Miljković mu je sutradan, kako je naveo, zatražio da mu pozajmi škodu.

Foto: Printscreen Facebook, Printscreen YouTube/Republika

"Belivuk i Miljković su mi rekli da idu na sastanak sa Dejanom Lazarevićem. Kada su se vratili, rekli su mi 'upecali smo Kiću'. Par dana kasnije Miljković mi je rekao da budem na nekom javnom mestu, ispod nekog video nadzora. Sa internet portala sam video da je Marković likvidiran. Posle su mi ispričali i da su Lainović, braća Budimir i MIljković. Angažovali su Lainovića, rekli mu da obuče kaput jer je imao veći stomak, da se spreči antropološko veštačenje. Koristio je automonil 'škoda superb', braće Budimir. Miloš ga je odvezao posle u štek stan. Dva dana kasnije, ako se ne varam, Marko Budimir je angažovao neke mlađe momke da to vozilo unište i oružje", govorio je o još jednom nerešenom ubistvu.

VIDEO SAM PENU IZ USTA MIHAJLOVIĆA

Lalić je onda izneo informacije o likvidaciji Gorana Mihajlovića.

"Belivuk i Miljković su mi detaljno ispričali o ubistvu Gorana Mihajlovića. Pokazali su mi njegove slike, neke se nalaze u optužnici ali sam video i slike njegovog ugljenisanog tela. Rekli su mi da su mu cijanid iz šprica bez igle ubrizgali u usta i video sam slike kako mu ide pena na usta, u toj nekoj kući za koju tada nisam znao. Rekli su i da ga je namamio neki Šundić, na skaj je bio Džeri, a kasnije Santos", izneo je nepoznate detalje o ubistvu Mihajlovića.

Foto: Privatna arhiva

Prema njegovim rečima, za lokaciju placa na kom je njegovo telo spaljeno, Belivuk mu je pokazao. Kako je naveo, Miljković je fotografisao i slao.

"Ispričali su mi kako su posle ubistva Mihajlovića, uzeli neku količinu oružja, droge, pola kilograma kokaina", mirnim tonom je nastavio izlaganje Lalić, koji je na osnovu sporazuma dobio 18 godina zatvora.

Autor: