AKTUELNO

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za najteža krivična dela.

Suđenje se nastavlja saslušanjem trojice svedoka saradnika, kojima će pitanja moći da postavljaju i optuženi.

Prvi od okrivljenih saradnika, Lalić jetrenutno za govornicom

Lalić je za govornicu izašao noseći u rukama fasciklu sa brojnim papirima, koje je raširio čim je stao za govornicu. Advokati su odmah zatražili da sud odluči da li može da koristi beleške tokom davanja iskaza, pa je veće napravilo kratku pauzu, kako bi doneli odluku o tome.

Sudsko veće se vratilo u sudnicu i saopštilo da smatra da Lalić ne treba da koristi beleške.

- Ako nešto preskočite, mi kao veće možemo na neki način pitanjima da vas podsetimo - rekla mu je sudija, posle čega je odrana zatražila da pomeri svesku.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

- Vaš sporazum o svedočenju sud je prihvatio. Znate o čemu sve treba da govorite, šta je predmet optuženja. Vaše dužnosti su da u skladu sa zakonom govorite istinu i da ništa što vam je poznato ne prećutite, davanje lažnog iskaza je krivično delo - upozorila ga je sudija, dodajući da ne može da se poziva da ne odgovara na pojedina pitanja.

- Jasno, kratko je rekao Lalić, držeći obe ruke za sudskom govornicom.

- Samo bih hteo da vam skrenem pažnju, moje izlaganje je obimno, nekoliko sati sigurno. Teško ću hronološki sve to da ispratim bez beleški - rekao je Lalić, obučen u crni džemper, belu košulju i crne pantalone.

Autor: