AKTUELNO

Saobraćajna policija imala je proteklog vikenda pune ruske posla na području Policijske uprave Kikinda.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 46 učesnika u saobraćaju i izdata su 93 prekršajna naloga. Otkriveno je 16 prekršaja ne korišćenja sigurnosnog pojasa i 35 ostalih prekršaja.

Presretačima su zaustavljena tri vozača koji su divljali na putevima i van naselja vozili znatno brže od dozvoljene brzine, jedan skoro 200 kilometara na sat iako je ograničenje 80 kilometara. Ukupno su registrovana 52 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno čak 19 vozača, a trojica su zadržana u policiji na trežnjenju u trajanju do 12 sati, jer su u organizmu imali više od 1,20 mg/ml alkohola.

Jedna saobraćajna nesreća imala je tragičan epilog, jer je na putu Novo Miloševo – Kikinda, vozač automobila marke „polo“ naleteo na moped, koji se kretao u istom pravcu i usmrtio Kikinđanina (57). Vozač automobila je brzo uhapšen i sumnjiči se za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

U saobraćajnim nezgodama je pričinjena i materijalna šteta od oko 200.000 dinara.

Autor: