AKTUELNO

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je deo prvostepene presude kojom su četvorica optuženih bili osuđeni na zatvorske kazne zbog otmice Jovice Radonjića, i naložio da im ponovi suđenje.

Pred Višim sudom u Beogradu ponovo će se suditi Aleksandru Đuroviću, Dejanu Vujiću, Nikoli Saviću i Draganu Rackoviću, jer su, kako se sumnja, Radonjića oteli i mučili sa ciljem da od njega iznude novac.

Usvajanjem žalbe branioca okrivljenog Rackovića, Apelacioni sud je preinačio prvostepenu presudu u pogledu kazne i pravosnažno ga osudio za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na pet godina.

Sud je potvrdio oslobađajući deo presude, odnosno oslobodio Zorana Pavlovića optužbe da je izvršio krivično delo otmica, kao i Jovana Kneževića optužbe da je počinio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog dela.

Pravosnažno je oslobođen i brat ubijenog Blaža Đurovića, Aleksandar od optužbi za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Racković je prvostepeno za drogu bio osuđen na šest godina, ali je Apelacioni sud smanjio kaznu zatvora na pet, uz obrazloženje da ima dosta olakšavajućih okolnosti na njegovoj strani.

U ovom postupku bio je optužen i Blažo Đurović, koji je 2018. godine ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Optuženi se terete da su 4. decembra 2014. godine, po prethodnom dogovoru, u saizvršilaštvu u jednom kafiću silom zadržali oštećenog Radonjića u nameri da od njega iznude novac, vredne pokretne stvari i imovinu.

Radonjića su vezali, tukli pesnicama, nogama i bejzbol palicom, a potom su ga snimali telefonom, tražeći od njega novac, sat i vredne stvari.

Nakon što su Radonjića ,vezanih ruku i samolepljive trake preko glave, smestili u kola i krenuli da ga voze ka obali Dunava, oštećeni se u toku vožnje oslobodio i pobegao iz auta.

Autor: