AKTUELNO

Inspektori Odeljenja kriminalističke policije PU Nišu uhapsile su D.K. (43) iz ovog grada, zbog iznude.

- Osumnjičeni je tokom poslednje dve godine na ime duga koje je oštećeni već isplatio, potraživao 15.000 evra – saopštila je niška Policijska uprava.

Kako se saznaje, D.K. je najpre žrtvi zelenašenja prodao golubove i to je bila prva "finansijska transakcija" između njih.

- Oštećeni je od D.K. kupio golubove u vrednosti od 4.500 evra koje mu je isplatio u ratama. Nakon toga je od njega pozajmio 1.850 evra uz kamatu od 20 odsto. Dug je isplaćivao tokom dve godine, plaćala je i njegova devojka ali je D.K. nastavio da traži novac da bi mu na kraju ispostavio potraživanje od čak 15.000 evra. Mladić više nije imao kud, shvatio je da je upao u kandže zelenaša pa je odlučio da se obrati niškoj policiji. Dobio je 15.000 evra u obeleženim novčanicama, a zelenaš je uhapšen čim je novac primio. Kod njega je osim obeleženih novčanica pronađen i mobilni telefon, a komunikacija sa oštećenim potvrdila je navode žrtve – navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Osumnjičenom za iznudu određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavim biti priveden osnovnom javnom tužiocu.

Autor: