AKTUELNO

Plaćene ubice, greškom su krajem septembra u Panami ubile dvojicu telohranitelja Radoja Zvicera, odbeglog vođe "kavačkog klana" i tako, po ko zna koji put, Zvicer je izbegao sigurnu smrt.

Vest o njegovoj likvidaciji, odjeknula je 30. septembra u Srbiji i regionu, ali zvanične potvde nigde nije bilo. Naredna dva dana, bilo je potpuno nepoznato da je među dvojicom ubijenih Crnogoraca - Zvicer.

Nakon što je početkom septembra likvidiran vođa "škaljarskog klana" Jovica Vukotić, škaljarci su ovo videli kao svoju pobedu, pošto su, kako se sumnja, oni naručili ubistvo u Panami radi osvete za ubistvo Vukotića. Međutim, dok su "škaljarci" su slavili, "kavčani" su ćutali.

Zvicerove ćerke bile su aktivne u tom periodu na društvenim mrežama, a snimak je jedna od njih objavila i na društvenoj mreži TikTok gde je sa svojom majkom i suprugom Zvicera, Tamarom, pozirala uz stihove poznatih izvođača Jale i Bube. Tek juče, stigla je informacija da su u pucnjavi u Panami ubijeni Zvicerovi telohranitelji. Plaćene ubice su greškom pucale na automobil "leksus", koji se nalazio ispred "mercedesa" u kojem je, navodno, bio vođa "kavčana".

On je navodno bio u "mercedesu" sa bliskim saradnikom M. B. dok su dvojica telohranitelja bila u "leksusu" ispred njih. Kako se sumnja, išli su ka Zvicerovoj vili u predgrađu Panama sitija, gde su ih zatekla četvorica napadača. Navodno, dvojica su čekala sa puškama ispred vile, dok su druga dvojica bila na motoru u blizini. Dok je Zvicer sa obezbeđenjem prilazio vili, sva četvorica su ispalila rafale na "leksus", ubivši dvojicu telohranitelja.

Foto: STRANA.UA

Kako se sumnja, kada je to video Zvicerov prijatelj M. B. koji je navodno bio za volanom "mercedesa" samo je dodao gas i njih dvojica su pobegli. Napadači su stigli iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije, a naručioci Zvicerovog ubistva bili su spremni da im plate čak četiri miliona evra. Međutim, nakon što su shvatili da su pogrešni ljudi usmrćeni, a da je Zvicer ipak ostao živ, plaćenim ubicama se izgubio svaki trag.

Rafal u Kijevu

Pucnjava u Panami nije prva pucnjava koju je Radoje Zvicer samo pukom srećom preživeo. Na njega je, krajem maja 2020. godine u Ukrajini u elitnom naselju Kijeva, pucala grupa napadača iz Crne Gore i Srbije.On je tom trenutku džogirao, video šta mu se sprema i pokušao je da pobegne i pretrči ulicu, međutim ubica u belom je pojurio za njim i nastavio da puca!Kako se vidi na snimku koji je zabeležila nadzorna kamera, maskirani napadači zaustavili su crni "smart" nasred ulice, šunjali su se između automobila, a onda izleteli pred Zvicera dok je džogirao stazom sa maskom na licu i rukavicama.

Ubica je ispalio sedam hitaca od kojih je pet pogodilo Zvicera u trup!Ubice međutim, nisu stigle da ga "overe" pošto je, njegova supruga, Tamara Zvicer, istrčala iz stana i zapucala na napadače.Ukrajinska policija je ubrzo uhapsila srpske državljane Milana Brankovića (33) i Petra Jovanovića (48), kao i Crnogorce Emila Tuzovića (32) i Stefana Đukića (32). Lisice na ruke su stavljene su i Rostislavu Černobrivu, višem naredniku ukrajinske policije, koji se sumnjiči da je pružao logističku podršku ubicama.

Vukotić navodno pokušao da ga ubije

Krajem jula 2022. godine, Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv navodnog vođe škaljarskog klana, Jovana Vukotića.Specijalno tužilaštvo ga tereti da je zajedno sa Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju radi planiranja likvidacije pripadnika i vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Kako je ranije saopšteno iz SDT-a, sumnja se da je za ubistva Kašćelana i Zvicera nuđeno oko 4.000.000 evra. Ovom optužnicom obuhvaćeni su Jovan Mrvaljević i Vladan Mijušković, piše Dan. Prema navodima SDT-a, Janko Vukadinović je označen kao vođa ove kriminalne grupe. On je osumnjičen da je organizovao pokušaj ubistva Kašćelana i državljana Srbije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Foto: DETECTIVE-INFO.COM.UA, FOTO/STRANA.UA

Međutim, nakon kontrole dokaza SDT-a, Viši sud je utvrdio da Mileta Jovanović i Radovan Stanišić nisu pokušali ubistvo Belivuka i Miljkovića krajem januara prošle godine na tivatskom aerodromu, zbog čega je protiv njih za ovo krivično delo pravosnažno obustavljen postupak.

Na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koje je održano 17. oktobra u najvećoj sudnici Specijalnog suda u Beogradu, Belivuk je pred sudom naveo i da je tačno da mu je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana prijatelj.

Belivuk priznao da je je Zvicerov prijatelj

- Jeste, Miljković i ja smo u januaru išli na babine - rekao je Belivuk, u kontekstu da su hteli, mogli su da pobegnu iz države da ne bi bili uhapšeni.

- Mogli smo u Panamu da odemo, al nismo, u Srbiju smo se vratili. Evo, moram svima da kažem da nije Radoje Zvicer ubijen. Evo baš mi ih je žao - rekao je Belivuk u sudu.

Prema navodima optužnice koja je podignuta Vukotića, on je kao šef ove kriminalne organizacije određivao koje osobe treba ubiti, davao upustva i naredbe o vremenu, mestu i načinu likvidacija, obezbeđivao kriptovane telefone, novac, oružje i ekspolozivne naprave koji su trebali biti korišteni u pripremama ubistava, prenosi crnogorski portal.

Zadatak Mrvaljevića, kako se sumnja, bio je da prati kretanje članova suprostavljenog klana. Mijušković je trebalo, prema navodima SDT-a, da preuzima i prevozi eksplozivne naprave velike razorne moći kojima je bilo planirano da budu likvidirane mete iz suprotstavljenog klana.

Autor: