AKTUELNO

30. septembra je odjeknula vest Balkanom da je ubije vođa kavačkog klana Radoje Zvicer u Panami. Ispostavilo se da su stradala njegova dva telohranitelja.

Prema nezvaničnim informacijama, plaćene ubice su greškom ubile dvojicu telohranitelja vođe kavačkog klana Radoja Zvicera. Plaćene ubice su pucale u automobil marke "leksus" koji se nalazio ispred "mercedesa" u kojem je navodno bio Zvicer. Prema pisanjima medija, napadači na Zvicera su došli u Panamu iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije. Njima je navodno obećano čak četiri miliona evra ukoliko ubiju Zvicera. Za njima se navodno gubi svaki trag nakon vesti da nisu ubili Zvicera.

Foto: Tanjug/MONTENEGRO POLICE VIA AP, FOTO/STRANA.UA

Dobro upućen izvor je otkrio šta se zapravo dogodilo tog 30. septembra kada je odjeknula vest da je ubijen vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

"Radoje je tog dana bio u mercedesu sa bliskim saradnikom M.B. dok su dvojica telohranitelja Panamaca bili u leksusu ispred njih. Išli su ka Zvicerovoj vili u predgrađu Panama sitija gde su ih u zasedi čekala četvorica napadača. Dvojica napadača čekala su sa puškama ispred vile dok su druga dvojica bila na motoru u blizini. Dok je Zvicer sa obezbeđenjem prilazio vili sva četvorica napadača su ispalila rafale na leksus ubivši dvojicu telohranitelja. Kad je to video Zvicerov prijatelj M.B, koji je bio za volanom mercedesa”, samo je dodao gas i njih dvojica su pobegli", priča izvor.

U tom trenutku su napadači bili ubeđeni da su ubili Zvicera i njegovog prijatelja M.B. Oni su nakon toga obavestili svoje nalogodavce da su dobro obavili svoj posao.

Porodica i advokat su ubrzo demantovali da je mrtav Radoje Zvicer. Pretpostavlja se da je vođa kavčana ubrzo nakon neuspelog ubistva pobegao u neku drugu zemlju centralne ili južne Amerike.

"Za Zvicerovo ubistvo obezbeđena je isplata od četiri miliona evra, a četvorica plaćenih ubica su uzela avans pre nego što su krenuli u Panamu. U toj zemlji su dobili kompletne obaveštajne podatke o Zvicerovom kretanju, ali su napravili grešku i pucali u pogrešan auto. Kad se saznalo da je Zvicer preživeo, napadačima se izgubio svaki trag", navodi dobro obavešten izvor.

Autor: