AKTUELNO

Kotoranin Radoje Zvicer, odbegli vođa kavačkog klana, imao je ludu sreću krajem septembra kad je izbegao likvidaciju u Panami!

Plaćene ubice su prema nezvaničnim informacijama medija greškom ubile dvojicu Zvicerovih telohranitelja pucajući u automobil "leksus" koji se nalazio ispred "mercedesa", a u kom je navodno bio vođa kavčana.

Napadači su prema tim navodima stigli u Panamu iz BiH, Hrvatske i Makedonije, a obećano im je čak četiri miliona evra za Zvicerovu glavu! Međutim, kad je utvrđeno da su pobili pogrešne ljude, izgubio im se svaki trag, saznaje Informer.

"Škaljarci" slavili

Vest o likvidaciji Zvicera u Panami je inače odjeknula kao bomba 30. septembra u Srbiji i regionu, ali naredna dva dana nije bilo potvrde da li je on zaista mrtav ili nije.

U to vreme pripadnici suprotstavljenog škaljarskog klana, koji su po svemu sudeći i naručili Zvicerovo ubistvo, slavili su ubistvo vođe kavčana, ali je ubrzo zatim potvrđeno da je on ipak preživeo.

Odlično obavešten izvor otkrio je šta se zapravo desilo tog 30. septembra i kako je Zvicer čudom preživeo pucnjavu.

- Radoje je tog dana bio u "mercedesu" sa bliskim saradnikom M.B. dok su dvojica telohranitelja Panamaca bili u "leksusu" ispred njih. Išli su ka Zvicerovoj vili u predgrađu Panama sitija gde su ih u zasedi čekala četvorica napadača. Dvojica napadača čekala su sa puškama ispred vile dok su druga dvojica bila na motoru u blizini. Dok je Zvicer sa obezbeđenjem prilazio vili sva četvorica napadača su ispalila rafale na "leksus" ubivši dvojicu telohranitelja. Kad je to video Zvicerov prijatelj M.B, koji je bio za volanom "mercedesa", samo je dodao gas i njih dvojica su pobegli - navodi izvor.

U tom trenutku, kako napominje, napadači su bili ubeđeni da su likvidirali Zvicera i njegovog prijatelja i odmah su obavestili nalogodavce da je njihov "posao" završen.

Napustio Panamu

Ta vest se brzo pronela Srbijom i Crnom Gorom, ali su Zvicerova porodica i njegov advokat kasnije demantovali da je on mrtav. Pretpostavlja se da je vođa kavčana ubrzo nakon neuspelog ubistva pobegao u neku drugu zemlju centralne ili južne Amerike.

- Za Zvicerovo ubistvo obezbeđena je isplata od četiri miliona evra, a četvorica plaćenih ubica su uzela avans pre nego što su krenuli u Panamu. U toj zemlji su dobili kompletne obaveštajne podatke o Zvicerovom kretanju, ali su napravili grešku i pucali u pogrešan auto. Kad se saznalo da je Zvicer preživeo napadačima se izgubio svaki trag - kazao je sagovornik.

Izbegao likvidaciju u Kijevu

Radoje Zvicer je izbegao likvidaciju i krajem maja 2020. u elitnom naselju Kijeva kada je grupa napadača iz Crne Gore i Srbije pucala na njega na ulici dok je džogirao.

Zvicer je tada ranjen sa nekoliko metaka u grudi u stomak, ali ubice nisu stigle da ga dokrajče jer je njegova supruga Tamara istrčala iz stana i zapucala na napadače.

Vođa kavčana, podsetimo, nalazi se u bekstvu od februara 2020, neposredno nakon što su u Srbiji uhapšeni njegovi bliski saradnici Veljko Belivuk i Marko Miljković i članovi njihove bande.

Rat između škaljarskog i kavačkog klana je počeo 2014. nakon nestanka 300 kilograma kokaina u Španiji, a od tada je u seriji mafijaških sačekuša likvidirano više od 50 ljudi.

Autor: