AKTUELNO

Policija je saopštila je da su dve radnice u Domu za stare u Peći uhapšene zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom štićenicom privatnog Doma za stare „Orenda".

Policija je reagovala nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak sa scenom nasilja na kojem radnica Doma šamara i udara stariju ženu štićenicu Doma koja zapomaže.

Portparol policije za region Peć Fadilj Gaši potvrdio je da se napad dogodio 29. oktobra, a mediji na albanskom jeziku na Kosovu i Metohiji izvestili su danas popodne da su zbog nasilja nad šrićenicom u Domu suspendovane četiri medicinske sestre.

I dok se povodom ovog slučaja oglasilo i Tužilaštvo u Peći koje je saospštilo da su na slučaju angažovana dva tužioca, "ministarka pravde" lažne države Kosovo Aljbuljena Hadžiju izjavila je da je šokirana scenom nasilja a povodom ovog slučaja reagovali su govtovo svi predstavnici laažne države, kao i nevladine organizacije.

Inače, snimak nasilja nad staricom preneli su gotovo svi elektronski mediji na Kosovu i Metohiji, a povodom slučaja angažovana je i zdrvastvena inspekcija. Iako se u policijskom saopštenju ne navodi nacionalna pripadnost starice koja je izložena maltretiranju, na snimku je to nemoguće uočiti budući da žena samo zapomaže.

Autor: