AKTUELNO

Stotine građana okupilo se danas u Svilajncu da poslednji put isprati Marka Stojanovića (30) koji je preminuo od komplikacija nakon kolonoskopskog pregleda u Opštoj bolnici u Ćupriji

Sahrani, koja je počela u 13 sati, prisustvovali su mahom mladi ljudi, prijatelji preminulog mladića koji su i dalje u šoku da je do ovoga uopšte došlo.

- Bio je dobar dečko, pravi prijatelj, nikada nikoga nije ugrozio, reč rekao lošu, otišao je na nogama, vratio se u sanduku - kaže jedan od prijatelja koji je želeo da ostane anoniman.

Na groblju u Svilajncu vlada muk. Pola grada se okupilo i oplakuje Marka Stojanovića koji je za sobom ostavio suprugu Nikolinu i dvoje dece, te majku, oca i sestru. Supruga Nikolina, kao i Markova majka Gordana, jedva se drže na nogama.

Prijatelji koji u neverici ispraćaju mladog Stojanovića, ističu i da godinama postoje problemi meštana sa ćuprijskom bolnicom. Oni optužuju tamošnje lekare za "često pravljanje grešaka", te navode da je prisutna i korupcija.

Podsetimo, Marko je preminuo, kako se pretpostavlja, nakon kobne greške lekara u Ćupriji, koji su mu prilikom rutinskog pregleda probušili tanko i debelo crevo. Potom je podvrgnut dodatnoj operaciji plućnog krila, da bi nakon nekoliko dana bio hitno prevezen u Klinički centar Srbije u Beogradu. Tamo je nakon nekoliko dana provedenih u komi i borbe lekara da mu spasu život, nažalost izgubio bitku.

Autor: