AKTUELNO

U narednom periodu očekuje se zakazivanje glavnog pretresa (suđenja)!

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv vlasnika preduzeća "Ketering end bejk" Branislava Paunovića, kome se na teret stavlja odgovornost za trovanje 149 đaka četiri beogradske osnovne škole početkom oktobra.

Optužnim predlogom koji je usledio po okončanju istražnog postupka, Paunović je optužen za krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Aleksandra Đenadić.

Ona je dodala da se u narednom periodu očekuje zakazivanje glavnog pretresa (suđenja).

Paunović je pre desetak dana pušten iz pritvora da se brani sa slobode nakon što su saslušani svi svedoci, relevantni za tuzilaštvo u ovom slučaju.

Početkom oktobra Gradskom zavodu za javno zdravlje prijavljeno je 149-oro dece sa stomačnim tegobama iz šest beogradskih osnovnih škola.

Paunović se sumnjiči da je u svojstvu odgovornog lica privrednog društva koje je imalo zaključene ugovore o javnim nabavkama sa osnovnim školama "Braca Baruh", "Veljko Dugoševic", "Vojvoda Mišić" i "Radojka Lakić" u vezi sa dostavljanjem pripremljenih obroka, od 2. do 3. oktobra proizvodio i stavio u promet škodljive životne namirnice.

Te namirnice je, dodaje se u saopštenju, isporučio ovim osnovnim školama, gde su kod velikog broja učenika nastupile zdravstvene tegobe.

Kod dece su nastupili tipični simptomi zaraznog trovanja hranom, gde dominiraju mučnina, povraćanje i dijareja.

#Trovanje

#škola

'