AKTUELNO

Šef škaljarskog klana Jovan Vukotić (42) ubijen je 8. septembra pred trudnom suprugom i detetom u Istanbulu, a sahranjen je u Crnoj Gori.

Kurir je došao u posed fotografije sa njegove sahrane, na kojoj se vidi crni kovčeg u kapeli pored kog stoji i Vukotićeva fotografija u ramu.

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Jovan Vukotić likvidiran je na auto-putu u Istanbulu kada je, kako se sumnja, iz tržnog centra krenuo ka mestu stanovanja, koje je udaljeno nekih pola sata vožnje. Profesionalni egzekutori na motoru izrešetali su vođu kotorskog klana sa pet hitaca, a on je nakon toga podlegao povredama.

Jovan Vukotić sahranjen je na groblju Čevo u porodičnoj grobnici, u kojoj počiva i njegov otac Veselin Vesko Vukotić, koga su napadači 2019. ubili pred kućnim pragom u Kotoru.

Na večni počinak ispratili su ga porodica i prijatelji, a porodica je čak četiri dana primala saučešća u kapeli. Kako su pisali crnogorski mediji, Vukotićevu sahranu obezbeđivala je i policija iz bezbednosnih razloga.

Inače, samo osam dana nakon ubistva u specijalnoj akciji turske policije uhapšeno je 12 pripadnika kriminalne organizacije koja je učestvovala u likvidaciji Kotoranina. Među uhapšenima su i Nikšićani Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana, i Zdravko Perunović, dok su ostali mahom državljani Turske. Istražitelji su za tako kratak period uspeli da pregledaju 200 kamera i da utvrde da su Vukotića u svakom trenutku pratile dve ekipe kriminalaca - iz Izmira i Istanbula.

- Istražitlji su utvrdili da je za Vukotićevu glavu plaćeno 1,5 miliona evra, kao i da je kavački klan angažovao tursko podzemlje da obavi ovaj prljavi posao - podseća izvor i napominje da su turski istražitelji nedavno proširili istragu i na E. K., vozača Jovana Vukotića, koji je bio s njim u trenutku ubistva.

- Ispostavilo se da je E. K. bio krtica, odnosno da je sarađivao sa egzekutorima. Navodno, sastajao se sa jednom od dve ekipe kriminalaca iz Turske koji su bili angažovani da prate Vukotića. Navodno, E. K. je postavio GPS uređaje za praćenje pod kola kojim se vozio Vukotić - objavili su mediji iz turske.

#Jovan Vukotić

#Sahrana