AKTUELNO

Kuma Vera se 2. aprila 2016. u 16.42 čula Jelenom, a Zoran je skoro sat vremena pre toga počeo da traga za njom na nasipu?!

Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović, potvrdila je juče u Višem tužilaštvu u Beogradu da se poslednji put sa Jelenom Marjanović čula 2. aprila prošle godine, na dan kada je ubijena, i to tačno u 16.42 časova.

Ovaj njen iskaz mogao bi da bude veoma važan u daljoj istrazi pošto je Zoran Marjanović, koji je uhapšen zbog ubistva, u istrazi više puta ponovio da je Jelena nestala u 16 časova. Pitanje na koje mora da se nađe odgovor, dakle, glasi: Kako se to kuma Vera 2. aprila u 16.42 čula sa Jelenom, a Zoran je, prema sopstvenim rečima, skoro sat vremena pre toga počeo da traga za njom?!

Foto: Printscreen Facebook

Listinzi poziva Jeleninog broja do kojih je došla istraga pokazuju, inače, da se Jelena u 16.42 zaista čula sa kumom Verom, ali i da je u 16.45 nakratko pozvala majku Zoricu.

Sagovornici iz istrage kažu da je malo verovatno da se Zoran "zbunio i pogrešno opredelio vreme", jer je tokom istrage više puta izričito rekao da je potragu za Jelenom počeo u 16 časova, piše Informer.

- Vera Vukomanović, kuma Marjanovića, potvrdila je u tužilaštvu da se kobnog dana čula sa Jelenom tačno u 16.42, baš kako stoji i u listingu. Ona tvrdi da ju je Zoran malo posle toga, oko 17 časova, obavestio da je Jelena nestala. Rekla je i da ju je Zoran zamolio da nestanak prijavi policiji, pošto je on sa porodicom i prijateljima tražio ženu po nasipu... Vera je potom, kako je navela, otišla u policiju, ali nije mogla da prijavi Jelenin nestanak jer nije član uže porodice. To je onda uradio lično Zoran, ali tek oko 20 časova istog dana... - prenosi sagovornik.

Postoji, dakle, očigledna razlika u vremenu Jeleninog nestanka o kome govore Zoran i kuma Vera.

- Za Verin iskaz postoji čvrst dokaz, jer listing telefonskih poziva sa Jeleninog telefona pokazuje da je ona zaista kontaktirala s njom. To onda znači da je Zoran najverovatnije lagao kada je govorio o vremenu Jeleninog nestanka, jer je 'promašio' vreme za čitavih sat vremena. Možda je pogrešio, možda se zbunio, ali to je malo verovatno. U takvim situacijama pamti se precizno svaki detalj - navodi našsagovornik.

Inače, Vera Vukomanović je tokom jednočasovnog ispitivanja rekla i da se Jelena dva-tri minuta posle razgovora sa njom čula i sa majkom Zoricom, nakon čega je više niko nije dobio na telefon. I to je zabeleženo na listingu sa Jeleninog telefonskog broja. Vera je takođe istakla da nikad nije primetila da su se Zoran i Jelena "ozbiljnije posvađali".

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Posle nje svedočio je i policajac Boris Pucić, Zoranov poznanik, koji je kazao da ga je on 2. aprila prošle godine pozvao oko 17 sati i pitao ga šta da radi i kome da se obrati pošto sumnja da mu je supruga nestala.

- Pucić je potvrdio da je Zorana posavetovao da odmah telefonom pozove policiju i prijavi Jelenin nestanak. Takođe je rekao da je odmah potom otišao na nasip u Borči i zajedno sa Zoranom i članovima porodice Marjanović nekoliko sati učestvovao u potrazi za nestalom ženom, ali bezuspešno - otkriva izvor i dodaje:

- Pucić je naglasio da su pažnju uglavnom usmerili na levu stranu nasipa, bliže Dunavu, jer je sva u šikari. Desna strana nasipa, kako je istakao, sva je pregledna, pa na nju tada nisu obraćali toliku pažnju. Međutim, ispostavilo se da je Jelenin leš sledećeg dana nađen baš u kanalu sa te strane nasipa.

Advokat Aleksandar Zarić, jedan od petorice branilaca porodice Marjanović, izrazio je juče zadovoljstvo iskazima oboje svedoka.

- Vukomanovićeva je potvrdila da je razgovarala sa pokojnom Jelenom 2. aprila u 16.42. To znači da sve spekulacije oko toga da je ubijena dan ranije ne dolaze u obzir. Policajac je tačno naveo koliko su on i Zoran pretraživali nasip. Nemoguće je, dakle, da Zoran počini zločin za deset minuta (od trenutka kad je pozvao policajca, prim. aut.) i da se pritom nalazi sa ćerkom - rekao je Zarić i poručio da odbrana ne prati medijske spekulacije, već samo materijalne dokaze:

- To su telefonski pozivi i ono što je patolog utvrdio da je Jelena ubijena tog dana na nasipu, u vreme koje se navodi. Sve druge teorije su netačne. Posle svega, nema nikakvih dokaza da je Zoran izvršio krivično delo za koje se tereti - tvrdi advokat.

Pročitajte još: MLADEN MIJATOVIĆ se uključio u Zadrugu: JELENA MARJANOVIĆ poslednji put UDAHNULA vazduh u kanalu! (VIDEO)

Pročitajte još: NOVI DOKAZI U ISTRAZI: Hapse Zoranovog oca zbog ubistva Jelene Marjanović?!

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'