AKTUELNO

Svim osumnjičenima je određen pritvor.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv četiri osobe osumnjičene za preprodaju oružja u Srbiji koje su nabavljali iz Bosne i Hercegovine, a sud im je odredio pritvor.

Istraga je pokrenuta protiv policajca Milana Kuljanina i još trojice civila - Dalibora Krsića, Miloša Pantelića i Željka Filipovića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz tužilaštva.

Ova organizovana kriminalna grupa osumnjičena je da je od početka 2017. pa do 19. oktobra na teritoriji Srbije - Beograda, Lazarevca i Lajkovca i Bosne i Hercegovine u Opštini Rogatica, držala i prodavala veću količinu vatrenog oružja.

Oružje i municija dopremani su iz Bosne u Srbiju, čuvani u kućama osumnjičenih i prodavani u Srbiji, precizira tužilaštvo.

Pretresom vozila i kuća osumnjičenih kako u Srbiji tako i u BIH pronađene su automatske i poluautomatske puške, pištolji, trombloni i preko dve hiljade komada municije za puške i pištolje različitog kalibra.

Tužilaštvo je u odnosu na četiri državljana Srbije donelo naredbu o sprovođenju istrage dok je protiv jednog državljanina BIH Bore Ćebića, postupak pokrenut u toj zemlji.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu svoj četvorici je određen pritvor.

Tužilaštvo je ukazalo da je ova akcija rezultat višemesečnog rada Tužilaštva za organizovani kriminal i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije sa kolegama iz tužilaštva i policije Bosne i Hercegovine.

#Hapšenje

#Krijumčarenje

#Policija

#oružje

'