AKTUELNO

Jedna stvar je sada VIŠE NEGO SIGURNA!

U nastavku istrage protiv Zorana Marjanovića osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene, danas su pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu sveodočili porodična kuma Vera Vukmanović i policajac Boris Pucić, dok su prethodno Zoranovi majka i sin iz prvog braka odbili da daju iskaz.

Zorica i Uroš Marjanović, uskratili su svedočenje tužilaštvu po savetu advokata, s obzirom da kao bliski srodnici imaju tu mogućnost, kao što su to prošlog ponedeljka učinili Marjanovićev otac Vladimir i brat Miloš.

Nakon saslsušanja Vukmanovićeve i Pucića, jedan od Marjanovićevih branilaca Aleksandar Zarić rekao je novinarima da je iz njihovih iskaza "jasno da Zoran nije mogao da ubije suprugu".

- Odbrana je zadovoljna onim što smo danas čuli. Pokojna Jelena je razgovarala sa kumom Verom Vukomanović tog dana u 16.42 telefonom, što je ona potvrdila. To znači da sve spekulacije o prethodnom danu više ne dolaze u obzir - rekao je Zarić.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

Što se tiče policajaca, advokat je preneo da je on govorio o pretraživanju nasipa zajedno sa Zoranom, te da iz njegovog iskaza proizilazi da je apsolutno nemoguće da je Zoran mogao da izvrši to krivično delo za 10 minuta, da bude blatnjav i mokar i da se nađe sa ćerkom...

Iskaz je u svojstvu svedoka prošlog ponedeljka dala i Jelenina sestra od strica Teodora Krsmanović.

Za 30. oktobar planirano je ispitivanje još dva svedoka koje je za sada pozvalo tužilaštvo, a da li će ih biti još pokazaće tok istrage.

Marjanović se nalazi u pritvoru od hapšenja 15. septembra godinu i po dana od ubistva, koje se dogodilo 2. aprila 2016. godine.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Marjanoviću se na teret mu stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. On je i pre hapšenja bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 16. septembra negirao je da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji. Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging a on se vratio sa ćekom kući oko 15-16 sati. Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.

Pročitajte još: VLADIMIR MARJANOVIĆ završava u ZATVORU zbog OVOG SNIMKA? Mislim da smo se IZVUKLI, rekao je misleći da niko ne sluša…

Pročitajte još: NASTAVAK ISTRAGE UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Koliko ONI znaju?

#Jelena Marjanović

#Policija

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'