AKTUELNO

Marko B. (35) ubio je danas svoju dvogodišnju ćerku u porodičnoj kući u Vršcu, a potom izvršio samoubistvo vešanjem.

On se kako se nezvanično saznaje nedavno razveo od supruge, ali je Centar za socijalni rad odobrio Marku da viđa ćerku, uprkos protivljenju majke. Prema saznanjima, on je svoju ćerku udavio, a pre gnusnog čina, svojoj ženi, sa kojom je u procesu razvoda, poslao poruku "ubiću dete i sebe". Nesrećna žena je odmah pozvala policiju, ali je već bilo kasno.

Ovaj jezivi zločin, podsetio je na monstruozno ubistvo koji se pre pet godina desilo ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, u Beogradu. Naime Marko Nikolić (43) je 12. jula 2017. godine ubio četvorogodišnjeg sina Mihaila i nevenčanu suprugu Maju Đorđević (38).

Foto: privatna arhiva

Tog kobnog julskog dana Nikolić je trebalo da u Centar za socijalni rad dovede sina Mihaila, kako bi ga vratio majci Maji Đorđević, sa kojom se razvodio. On je do Centra došao noseći sina u rukama u maltene besvesnom stanju kog je, ispostaviće se, udavio, tresnuo je dete na pod i napao Maju.

Nasrnuo je na nju pesnicama i nožem. Jadna žena je uspela da pobegne iz zgrade, ali ju je sustigao na parkingu i zadao smrtonosne ubode. Naneo joj je desetine uboda... Tom prilikom povredio je nekoliko radnika Centra za socijalni rad pritrčalo u pomoć, a Nikolić je i na njih nasrnuo nožem, povredivši ih. Nikolić je ubrzo uhapšen i poslat u Centralni zatvor.

Nikolić je 30. decembra iste godine u zatvoru izvršio samoubistvo, napavši prvo staklom drugog zatvorenika, a potom je presekao sebi vrat i ubio se. On je sahranjen u tajnosti na Centralnom groblju u Beogradu.

Na grobnici od crnog mermera ništa nije uklesano, a Markovo ime stoji na krstu naslonjenom na porodičnu grobnicu. Na ploči je samo jedan venac od članova njegove najuže porodice s lentom na kojoj piše: "Ostao si zauvek u našim srcima! Mama, tata i brat".

Autor: