AKTUELNO

Osuđenik A. K. (76) povređen je u petak u kupatilu Zavodske bolnice KPZ Niš, a kako se sumnja njega su napala i tukla dvojica osuđenika. A. K. je prebačen u KC Niš na dalje lečenje, a policija, tužilaštvo i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) ispituju slučaj.

- U petak 30. septembra osuđeniku A. K. je pozlilo i pao je u kupatilu zavodske bolnice KPZ Niš, gde je lečen. Druga osuđena lica su odmah o tome obavestila komandira. Zavodski lekar je odmah reagovao zbog prirode bolesti od kojih je A. K. lečen i pozvao je istog trena Hitnu pomoć koja ga je odvezla u KC Niš - kažu za Kurir iz UIKS.

Kako dodaju, nakon dobijenih rezultata sa skenera u ponedeljak, 3. oktobra, gde je ustanovljeno naprsnuće rebara, a s obzirom da je reč o osobi koja ima 76 godina Uprava zavoda je odmah obavestila policiju i tužilaštvo o sumnji da je počinjeno krivično delo.

- Ispitana su sva lica sa sprata Zavodske bolnice gde je A. K. bio smešten, obavljen je uvid u video-nadzor i u ovom trenutku su protiv dvojcie osuđenika podnete disciplinske prijave. Uprava zavoda će uvek, kao i do sada, blisko sarađivati sa policijom i tužilaštvom na utvrđivanju svih okolnosti - dodali su iz UIKS.

#Niš

#Zatvor

#povrede

#robijaš

#čuvari