AKTUELNO

Preko 50 trubača u posmrtnoj koloni posmrtnim maršem ispraća dvojicu stradalih kolega iz Vladičinog Hana.

Tužna povorka ispraća na večni počinak Stanislava Ristića (21) i Dalibora Miloševića (34), od naselja Poljana, do groblja u ataru sela Repince, udaljeno oko kilometar i po.

Odmah iza krsta, a ispred kombija u kojima su posmrtni ostaci je oko 50 muzičara iz Vladičinog Hana, predvođenih čuvenim trubačem i šefom orkestra Markom Markovićem i ovogodišnjim pobednikom na Guči Bobanom Mitićem, koji je doputovao iz Beča.

Zvukovi trube mešaju se sa lelekom porodica, prijatelja i komšija.

„Ne znam da li ću stići do groblja jer će mi srce prepući od tuge“, kaže tridestpetogodišnja žena, koja je poznavala poginule muzičare, poginulih saobraćajnoj nesreći na ato-putu kod Aleksinca, 19.septembra dok su se vraćali sa svirke iz Novog Sada.

Foto: Društvene mreže

Komunalna preduzeća su ovu tužnu priliku prethodna dva dana čistila romsko groblje u Repincu, a današnji dan je Dan žalosti u Vladičinom Hanu.

„Da kojim slučajem odnekud gledaju svoju sahranu i njima bi se srce kidalo od ovog prizora. Ovde su, normalno, umirali i muzikanti, ali nikada se nije desilo da smrt dvojice, pred kojima je bio život, okupi na jednom mestu ovoliki broj njih“, komentriše jedan od komšija Stanislava Ristića.

U ovom trenutku povorka se polako približava groblju u Repincu.

#Sahrana

#Trubači