AKTUELNO

Šok neverica i tuga vlada među muzičarima u Vladiničinom Hanu, prestonici trube na jugu Srbije, zbog pogibije trubača Stanislava Ristić (21) i Dalibora Miloševića (34) u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Niš.

Stanisalav i Dalibor stradali su jutros oko 4.40 sati u blizini Aleksinca kada se vozilo marke “fiat punto”, u kome su bila još dvojica kolege iz Vlasotinca i dečak iz Hana, sudario sa kamion stranih registarskih tablica.

„Cela mahala Poljanica, gde živimo je u šoku i neverici. Velika tragedija je zadesila njihove porodice, ali svi plačemo sa njima“, priča za „Blic“ Daliborov školski drug, kolega i komšija Danijel Antić.

Kaže da je upravo obišao porodice stradalih i da su njihove kuće zavijene u crno.

„U njihovim kućama odjekuju plač i jauci. Tuga je velika. Dalibor je iza sebe ostavio četvoro maloletne dece i peto na putu, a Stanislav suprugu u roditelje“, kaže.

Priča ono što je čuo od porodica pokojnika, a to je da su Stanisalv i Dalibor svirali u Novom Sadu zajedno sa dvojicom kolega iz Vlasotinca i da su se u momentu tragedije vraćali posle svirke.

„Dalibor je planirao da se vrati autobusom, ali su ga drugovi ubedili da pođe sa njima. Još se ne zna ko je od njih dvojice vozio automobil. Ono što se zna jeste da svi bili veoma iscrpljeni i nespremni za dugačku vožnju“, prepričava.

Dalibor je, dodaje, bio član mnogih orkestara u Vladičinom Hanu, pa i u njegovom – orekstar „Duga“.

„Bio je najbolji tenor na jugu Srbije. Ove godine nije nastupao na Guči, tezgario je sa Stanislavom. Svi mi, zapravo, tezgarimo cele godine jer od toga živimo. To nije uvek lagan posao“, objašnjava sagovronik „Blica“.

Nastradali muzičari su bili, kaže, dobri ljudi i dobri roditelji i sinovi, poznati u Vladičinom Hanu. Njihova tela biće sutra dovežena u rodnu varoš, a prekosutra se planira sahrana.

„Razgovarao sam sa kolegama i želja svih nas je da se u sredu proglasi Dan žalosti u Vladičinom Hanu jer je reč o velikoj tragediji“, poručuje Danijel Antić.

U nesreći su teško povređeni i muzičari rođeni 1983. i 2003. godine, kao i dečak rođen 2008. godine. Prema izjavama PR KC Niš, svi su u stabilnom stanju, svesni i komunikativni.

Autor: