AKTUELNO

Braca Zdravković, privatni detektiv i Milan Popović, advokat govorili su o mafijašima koji su likvidirani nakon izlaska iz zatvora.

Prema pisanju "Kurira" mnogim mafijašima odgovara da se "sklone" u zatvor dok prašina u kriminalnim krugovima ne splasne.

Braca Zdravković je istakao da kriminalci nisu mnogo opasni za obično građanstvo.

- Mladići koji se bave kriminalom uopšte nisu opasni kada je u pitanju obično građanstvo. Oni su opasni po klanove, ili po policajce koji su prešli na drugu stranu. Na mafijaša ne može da se izvrši atentat, već samo ubistvo i likvidacija. Svako ubistvo mora da ima potpis mafije i svako ubistvo je brutalno. Mafija želi da napravi metastazu, da uđe u državu - kaže Braca Zdravković.

Foto: TV Pink Printscreen

Svedok saradnik ima poseban odnos u pravnom svetu.

- U dogovoru sa određenim državnim organima svedok saradnik dobija adekvatnu zaštitu nakon što napusti zatvor. Dešavalo se i dešavaće se i dalje da se likvidiraju i svedoci saradnici - kaže Milan Popović advokat.

Da mafijaši ne praštaju stare dugove ni nakon odležanog zatvora, kako piše Kurir, govore i ubistva Velibora Dunjića, Nenada Opačića, Slobodana Šaranovića, Marka Markuša, Luke Radulovića, Vladimira Roganovića i Ljubomira Markovića Kiće, koji su likvidirani malo nakon izlaska sa robije.

- Imamo Nenada Opačića, on je bio član zemunskog klana, vrlo žestok momak. Dobio je 15 godina, a poslednjih nekoliko godina počeo je da koristi vikend izlaske, a zbog nekih sukoba u zatvoru sačekan je Novom Sadu i ubijen zajedno sa suprugom - kaže Zdravković i dodaje:

- Marko Markuš nije bio kriminalac, već sin visokog policijskog funkcionera. Bavio se boksom, a važio je žestokog momka koji je tukao narko dilere. U jednom od tih tuča na Petrovaradinu ubio je konobara, bio je u zatvoru, izašao je iz njega, nakon čega su ga likvidirali momci koji nisu zaboravili batine od ranije - kaže Zdravković i nastavlja:

- Treći je Kića, koji je organizovao tuču Brisa Tatona, nakon čega je osuđen na 40 godina, kazna je smanjena na 15, izašao je posle 12, a ortaci sa juga su ga ubili da ne bi kontrolisao južnu tribinu. Četvrti koga bih prokomentarisao je Radoslav Laki Laketić, koji je ubijen odmah posle izaska iz zatvora. Mnogi njegovi prijatelji su mu dugovali novac, a tu postoji nepisano pravilo, ili da ga nameste ili da ga likvidiraju. Ubili su ga na Banjici - kaže Braca Zdravković.