AKTUELNO

Muškarac, za kog švajcarski mediji navode da je poreklom iz Srbije (57), ubio je svoju suprugu (54), teško ranio zeta (36), pa presudio sebi posle svađe u porodičnoj kući u naselju Elsau u predgrađu Ciriha.

Kako prenose švajcarski portali, zločin se dogodio 8. septembra, a njemu su prisustvovale ćerka i unuci Srbina.

- Oko 21 sat uveče začuli smo vriske, a potom i nekoliko pucnjeva. Nismo znali šta se dešava, ali sigurno je ispaljeno 4 ili 5 hitaca, videli smo da je policija došla oko kuće - kažu komšije para za Blick.

Pucnjava

Ispostavilo se da je muškarac najpre ubio ženu, ranio zeta, a kada je video šta je uradio, pucao je u sebe. Hitna pomoć prevezla je dvojicu povređenih muškaraca do bolnice, gde je zet operisan, a napadač je preminuo.

- Duboko smo tužni i u šoku. Nije bilo svađe tog dana, svi smo bili u kući, zajedno smo provodili vreme, sve je bilo u redu. Ne mogu da objasnim šta se dogodilo, naš otac mora da je izgubio razum. Izgubili smo svoje najmilije, a bili smo srećna porodica - rekla je za 20minuten.ch druga ćerka bračnog para.

Ćerka van sebe

Kako je objasnila, roditelji, sestra, zet i dvoje dece živeli su zajedno u porodičnoj kući.

- Zet je pukom srećom, uprkos tome što je bio ranjen, uspeo da izvede moju sestru i decu iz kuće na bezbedno, kada je tata zapuicao. On se posle toga sakrio u sobi. Još uvek je u bolnici, ali nije u životnoj opasnosti. Neutešni smo, u šoku, možda ćemo jednog dana uspeti da shvatimo šta se dogodilo - priča ćerka.

Delovali su fino

Komšije srpskog bračnog para o njima su imale samo reči hvale.

- Delovali su kao fini ljudi, uvek su bili prijateljski nastrojeni. Nakon pucnjave policija nas je zamolila da ostanemo u kućama, mnogo smo se uplašili - rekli su za medije.

Sa njom se složio i rođak, koji je potvrdio da nikada nije bilo neprijatnosti niti neslaganja.

- Delovali su kao skladna porodica koja je veoma bliska. Švajcarska policija saopštila je da oni nisu pucali prilikom intervencije, ali da je na mesto tragedije poslata specijalna jedinica.

- Još uvek se ne zna u koga je muškarac prvo pucao. Istragu sprovode kantonalna policija i tužilaštvo - saopštila je švajcarska policija i dodala da su učesnici ove porodične drame srpskog porekla, ali da svi poseduju švajcarska dokumenta.

Autor: