AKTUELNO

Zbog načina krađe, koja se dešavala tokom noći i mesta odakle su drva iznošena, odnosno školskih dvorišta, ove krađe su skoro identične

Prosvetne ustanove pripremaju se za grejnu sezonu koja počinje za manje od mesec dana. Međutim, u dve škole u vranjskom kraju ukradena je veća količina drva za ogrev tokom noći. Da stvar bude još gora, ta drva su bila namenjena za grejanje dece u osnovnim školama.

Osnovna škola "Branko Radičević" obezbedila je deset kubika drva pre desetak dana. U noći između 12. i 13. septembra sva drva iz školskog dvorišta su odnesena.

- Čekali smo na seču drva koja su bila poređana ovde ispred ulaza u kotlarnicu. Desila se krađa, tako da smo ostali bez osam kubika od ukupno deset. Odmah smo prijavili policiji i oni su izašli na uviđaj. Takođe smo ih i pismenim putem obavestili, smatram da će se preduzeti sve mere kako bi se otkrili počinioci ove krađe - kaže Irena Milovanović, direktorka OŠ "Branko Radičević".

U školskom dvorištu škole postoji kamera koja je snimala ulaz u kotlarnicu i naređana drva. Međutim, prema rečima Milovanovićeve, nepoznata osoba je pre krađe okrenula kameru na suprotnu stranu.

Autor: