AKTUELNO

Trudnica Ivana G. koja je jutros pokušala samoubistvo tako što se polila benzinom i zapalila je van životne opasnosti i neće biti prevremenog porođaja. Prema informacijama iz Kliničkog centra u Kragujevcu, gde je hospitalizovana, njoj je izgorelo 12 odsto kože.

- Ona je trenutno u dobrem opštem stanju, vitalni parametri su joj dobri. Trudnoća je uredna, što znači da ne mora na prevremeni porođaj. Beba za sada nije ugrožena. Na osnovu sadašnjeg ultrazvučnog pregleda, a i po nekim pokazateljima, smatramo da je u devetom mesecu. Zbog opekotina je konsultovan i plastični hirurg. Procena je da je zahvaćenost tela opekotinama otprilike 12 odsto od ukupne površine. Biće pod nadzorom plastičnog hirurga - kažu lekari UKC Kragujevac.

Meštani sela Bresnica i dalje su u šoku zbog događaja koji je uznemirio sve žitelje ovog malog mesta u blizini Čačka.

- Ona se ovde relativno skoro doselila, kad se udala za našeg komšiju. Odlazila i vraćala se. On je takođe razveden. Viđali smo je ponekad kroz selo, ali se sa nama nije preterano družila. Videli smo i da je trudna, a koja muka ju je naterala da pokuša samoubistvo ne mogu ni da zamislim. Da li su imali problema u braku o tome ne bih mogla ništa da vam kažem - izjavila je za RINU meštanka sela Bresnica.

Foto: RINA

U dvorištu kuće u kojoj se jutros dogodio incident mirno je i tiho. Ništa ne ukazuje da je vrlo lako moglo doći do velike tragedije.

Prema navodima medija i izjavama njene rođake, nesrećna žena je već duže vreme trpela fizičko nasilje i pretpostavlja se da je to bio okidač zbog kog je odlučila da digne ruku na sebe.

Ivanini poznanici pričaju da je ona rodom iz kragujevačkog sela Cvetke, da ima troje dece iz prvog braka, kao i da je bila udata u Vrnjačkoj Banji. Zbog čestog maltretiranja i nasilja, Ivana se vratila u rodno mesto, odakle je ubrzo otišla u Bresnicu, da živi sa muškarcem koji je stariji od nje tridesetak godina, i koji, takođe, iza sebe ima brak i dvoje dece iz te zajednice, pišu Novosti.

Foto: RINA

- To je čovek koji ima problem sa alkoholom. Ne zna niko zašto je ona otišla kod njega da živi. Čuli smo i da je nedavno bila pobegla u Ivanjicu kod trećeg muškarca, ali da se ubrzo vratila u Bresnicu. Sve nas je ova vest potresla, posebno zbog toga što ona uskoro treba da se porodi - rekli su nam Bresničani, koji veruju da se Ivana na ovaj korak odlučila zbog teškog života u braku.

Autor: