AKTUELNO

Baka je vrištala da bi je vozač kombija čuo, ali on se nije zaustavljao! Sve se dogodilo kad je vozio u rikverc, rečeno je reporterima Kurira na mestu strašne tragedije na Karaburmi gde je danas stradala trogodišnja devojčica.

U Kornetskoj ulici danas se oko 12.35 časova desila teška saobraćajna nesreća, kada je kombi pregazio dete staro tri godine. Devojčica I. H. preminula je u obližnjem Domu zdravlja, uprkos naporima lekara da je spase.

Baka deteta je ispičala šta se dogodilo.

- Bili smo napolje i u jednom trenutku je došao kombi, koji stalno tu dolazi radi dostave. Išao je u rikverc i mi smo primetili da je dete istrčalo na ulicu. Vikali smo da stane, da ne ide u rikverc jer je dole dete, ali nije čuo ili nije hteo da čuje - kaže baka pokojnog deteta.

Ona dodaje da je kombi došao kako bi izvršio istovar u zgradi preko puta kuće u kojoj dete živi.

- Ispred kuće ju je udario i prešao je točkovima preko deteta. Mislio je da je dete cigla, pa je nekoliko puta uprelazio točkovima preko devojčice. Igrala se na putu i eto kako je završila.

Žitelji ove ulice kažu da ne pamte ovakvu tragediju.

- Dete je bilo pored puta sa još dvoje male dece. Dvoje dece je pobeglo, a ona se spustila i igrala sa kamenčićima. Beba je kukala, vrištala, zapomagala. Užas - kažu oni za Kurir i dodaju da je vozač koji je izašao iz kombija bio van sebe.

- Ne znam da li je bio pijan, drogiran ili se uplašio. Nije bežao. Otac je bukvalno gledao kako mu dete umire, a tek je seo da jede - kaže ona.

Dete je posle udesa prevezeno u Dom zdravlja "Pana Đukića" na Karaburmi u polusvesnom stanju. Na licu mesta zatečen je Igor D.. (28) koji je u ulici Kornatska broj 105 vozio kombi "fijat dukato" i udario dete.

Policiija je uhapsila vozača kombija.

Meštani kažu da je neko od komšija odmah uzeo dete u naručje i da je odneto u Dom zdravlja na Karaburmi u polusvesnom stanju. - Dete je bilo krvavo. Užas, toliko je bilo tužno gledati te potresne scene - kažu komšije.

Roditelji preminule devojčice upravo su došli kući i majka je pred policajcima koji ih ispitivali bacila korito i rušila ogradu,dok je otac vikao i mahao rukama objašnjavajuči kako je došlo nesreće u kojoj su ostali bez deteta.