AKTUELNO

Vozač tvrdi da porodicu Jovana Vukotića nije poznavao ranije i da mu se vođa "škaljaraca" predstavio kao Nikola.

Prema najnovijim informacijama za volanom automobila u kojem je ubijen nije bio Jovan Vukotić, kako se ranije verovalo, već vozač E.K.

"U ubistvu Jovana Vukotića učestvovalo je najmanje devetoro ljudi. Glavni organizator je nadgledao likvidaciju", ovo tvrdi turski ekspert i analitičar Serkan Jildiz, koji je povodom atentata na neslužbenog vođu škaljaraca koji je objavio tekst na tamošnjem portalu „Ocakmedya“ u kojem navodi da je u ubistvu Vukotića u naselju Šišli u Istanbulu moralo da učestvuje najmanje devet osoba.

On navodi da iza ovog zločina stoje ozbiljni stručnjaci, koji su iskusni u svom „poslu“.

- Vidite, okidač su povukla dvojica na motoru, ali nema sumnje da postoji još neko ko nadgleda ulicu, pregledava komunikacijski i informacioni sistem, špijunira saobraćaj, danima prati Vukotića i njegove navike. Mora da postoji neko ko je nadgledao i njegov dom i potom nekome podnosio dnevne izveštaje o tome - navodi stručnjak i dodaje da najvažnije za ubice bilo da Vukotić ne primeti da mu preti opasnost. Takođe, mora da postoji neko ko je Vukotićevoj porodici punio glavu raznim scenarijima i izmišljotinama. S njima bi trebalo razgovarati. Tu se nalazi i ’zapovednik operativnog tima’, koji uspostavlja i gradi operaciju i sprovodi trenutne odluke u trenutnoj situaciji. Devet je minimalni broj osoblja potrebnog za ovu vrstu operacije - objašnjava turski analitičar.

Foto: Foto/YENI ŞAFAK

Podsetimo, Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra dok je bio u automobilu s nevenčanom suprugom Mašom M. i maloletnom ćerkom. Ubica na motoru ispalio je u njega pet hitaca, od kojih su ga četiri pogodila.

Prema najnovijim informacijama za volanom nije bio Vukotić, kako se ranije verovalo, već vozač E.K.

Vozač tvrdi da porodicu Jovana Vukotića nije poznavao ranije, iako je policija, vodeći se izjavama očevidaca, pronašla dva mobilna telefona za koje se pretpostavlja da su pripadala ubijenom škaljarcu i za koje se veruje da ih je E.K. bacio kako bi ih sakrio.

Taj vozač je, kako prenosi turski portal halktv.com.tr, u policiji tvrdio da mu se Jovan Vukotić predstavio kao Nikola.

Govoreći o tome da je Vukotića, njegovu trudnu suprugu i ćerka tada prvi put vozio, E.K. je navodno rekao:

Foto: Privatna arhiva

"Ljudi su mi rekli da idu u Zorlu centar. Dok sam se vozio oko Mečičijekoja u južnom pravu E5, dve osobe su pucale u vozilo sa motocikla, čiju tablicu nisam vidio. Video sam samo muškraca koji je bio pored mene, i koji je rekao da se zove Nikola. Vikao je od bola i bio je pogođen. U tom trenutku sam u šoku zaustavio vozilo. Kasnije je osobu na koju je pucano odvezla Hitna pomoć koja je došla na lice mesta. Odvezli su i suprugu i ćerku".

Autor: