AKTUELNO

Milos Đ. je priveden u VJT sa krivičnim prijavama za krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje.

Osumnjičenog će saslušati zamenik višeg javnog tužioca.

Za krivična dela za koja je osumnjičen predviđena je kazna zatvora u rasponu od 5 do 15 godina.

Novinar Mladen Mijatović je rekao da se osumnjičeni Miloš Đ. od trenutka hapšenja do sada nalazio u pritvoru, kao i da je on u ovom trenutku, osumnjičen za jedno silovanje, jedan pokušaj silovanja, nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanja.

- 2011. on je hapšen, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen 2016. godine, kada je, nažalost, nastavio sa svojim radnjama. Žrtve su bile deca, devojčice koje nemaju navršenih ni 14 godina, maloletnice - rekao je Mijatović.

Stručnjak za bebednost Gordana Mišev, kaže da je ovaj događaj školski primer pedofilije, ali i otvara mnogo širi društveni problem, a to je zašto su te devojčice ćutale.

Huawei Mobile Service – savršen ekosistem za pametno izvršavanje svih dnevnih zadataka

Kako kaže, od malena, kada devojčice uđu u pubertet, kada se pojavljuju prve seksualne konotacije i dobacivanje, mora pričati o tome, i to se ne sme smatrati normalnim.

Foto: Više javno tužilaštvo u Beogradu

- Onda dolazite kod nekog ko je autoritet, i onda opet imate nekoga ko dobacuje na isti način kao i vršnjaci, i vi ne znate više šta je normalno a šta ne – rekla je Mišev.

Kako kaže, roditelji moraju biti upućeni u ponašanje deteta, moraju ih osloboditi da se otvore i da razgovaraju sa njima.

- Mora da se uvede seksulano ponašanje u škole, gde će da nauče da nije normalno da vam neko dobacuje. Preko 40 posto silovatelja su iz bliskog okruženja, deca se tu dovedu u zabludu, oni ne znaju šta se dešava – rekla je Mišev.

Kako kaže, to je ozbiljna manipulacija, deca, dodaje, ne znaju kada je pređena granica.

Mijatović je rekao da je Miloš Đ. svim žrtvama prilazio na isti način, kao autoritet.

Dodaje da je on zloupotrebljavao svoju poziciju.

- Želim da ohrabrim svu decu, maloletnike, kao i njihove roditelje, da svaki ovakav slučaj prijave nadležnim organima – rekao je Mijatović.

Kako kaže, u ovom trenutku imamo 10 žrtava, i dodaje da postoji mogućnost da ih ima još.

- Za ova krivična dela zaprećena je kazna od 5 do 15 godina – rekao je Mijatović.

Autor: