AKTUELNO

Tamara Zvicer, supruga odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, angažovala je obezbeđenje posle ubistva vođe "škaljaraca" Jovana Vukotića u Istanbulu, saznaje Kurir.

Kako naš izvor otkriva, Zvicerova supruga je prvi put posle zločina u Turskoj viđena s telohraniteljima, koje do sada nije imala.

- Tokom prethodnih godina, iako rat klanova traje već punih osam godina, Tamara nije imala fizičko obezbeđenje, bar ne primetno. Normalno je šetala po Crnoj Gori, obilazila plaže, restorane i klubove. Međutim, u poslednjih nekoliko dana nikuda ne ide sama - otkriva izvor.

Foto: Privatna arhiva, strana.ua

Aktivna na mrežama

On podseća da je supruga prvog čoveka "kavčana" aktivna i na društvenim mrežama, na kojima često objavljuje fotografije, ali i lokacije na kojima se nalazi.

Otac udovice otputovao u Istanbul

Otac Maše M., udovice Jovana Vukotića, otputovao je u Istanbul kako bi bio podrška ćerki posle ubistva muža. Maša M., kako izvor Kurira otkriva, uglavnom je s ćerkicom vreme provodila u Srbiji, a nedavno su otputovale u Tursku. - Maša se u poslednje vreme gradom kretala sa obezbeđenjem, najverovatnije jer se njen suprug, kom su bezbednosne službe izgubile trag u julu prošle godine, plašio za njenu bezbednost i bezbednost njihovog deteta. Međutim, s obzirom na to da je i sada trudna, jasno je da su se viđali i u međuvremenu - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je Mašin otac otputovao da bude uz ćerku, koja je teško podnela smrt supruga. - Pred njom je komplikovana procedura davanja iskaza, ali i pripreme dokumentacije za prebacivanje tela ubijenog.

- Moguće je da je upravo snimak koji je objavila nekoliko sati posle ubistva Jovana Vukotića, iza kog, kako se sumnja, stoji upravo njen suprug, razlog zbog kog je procenjeno da bi njena bezbednost mogla da bude ugrožena. Naime, na tom snimku, koji je obrisan sa Instagrama, vidi se kako uz vatromet, piće i pesmu "Sude mi" ona slavi. Pored ovog snimka, posle ubistva u Istanbulu objavila je i fotografiju Vladimira Roganovića, "kavčanina" ubijenog u Beču 2018, uz poruku "ovako se smije moja vila" - navodi naš sagovornik i podseća da je posle ubistva Roganovića njen suprug u čitulji optužio Vukotića za to ubistvo.

Foto: Pixabay.com, Privatna arhiva

Posle ovog snimka, preko čitulja i društvenih mreža oglasile su se osobe bliske Jovanu Vukotiću, a neke od njihovih poruka protumačene su kao najava nastavka obračuna. Čovek koji se predstavio kao kum ubijenog napisao je: "Đe si, ubice, kuća ti se iskopala, kukavični čin".

Jovan Vukotić, podsetimo, ubijen je 8. septembra, kada je sa suprugom i ćerkicom krenuo u tržni centar u Istanbulu. Kako su otkrili turski mediji, za volanom automobila u kom su se vozili bio je izvesni E. K. Prema njihovim navodima, E. K. je posle ubistva Vukotića pokušao da sakrije dva njegova mobilna.

Zviceru dve godine i pet meseci zatvora

Radoje Zvicer juče je u Višem sudu u Novom Sadu osuđen na dve godine i pet meseci zatvora zbog navođenja na overu neistinitog sadržaja i falsifikovanja isprava. Njemu se sudilo u odsustvu i za njim je 20. maja prošle godine raspisana poternica. Istom presudom, na kaznu od dve godine i tri meseca zatvora osuđen je bivši policajac iz Temerina Milenko Đukić, koji mu je omogućio da dobije falsifikovana dokumenta na ime Josip Babić.

- Istražitelji pretpostavljaju da su ubice pratile Vukotićevu suprugu, koja je inače trudna, Mašu M. i da su tako uspeli da ga lociraju - podseća sagovornik Kurira.

Spasla muža

Foto: DETECTIVE-INFO.COM.UA, FOTO/STRANA.UA

Sumnja se da je likvidaciju vođe "škaljaraca" naručio i platio upravo Radoje Zvicer, Tamarin muž. Ona je, inače, Vukotića i njegovog oca Veselina prijavila da su 2016. pokušali da je ubiju u Kotoru. Zbog tog sudskog postupka, tokom kog je Vukotić oslobođen, on je posle odsluženja zatvorske kazne od 15 meseci u najstrožoj tajnosti bio izručen Crnoj Gori.

- Tamara je praktično jedina žena koja učestvuje u ratu klanova, koji je počeo 2014. Javnosti je postala poznata kada je u maju 2020. u Kijevu u Ukrajini pucala na napadače koji su teško ranili njenog supruga i tako mu spasla život - podseća on.

Autor: