AKTUELNO

Kotoranina Jovana Vukotića (42), vođu škaljarskog klana ubili su plaćenici na motoru u četvrtak u Istanbulu pred porodicom, a isto prevozno sredstvo koristili su i ubice njegovog oca Veselina Vukotića (60) u aprilu 2019. godine.

Jovan Vukotić, podsetimo, prema policijskoj evidenciji, bio je neprikosnoveni vođa škaljarskog klana. Kotorski jedinstveni klan raspao se 2014. godine nakon nestanka vrednog tovara kokaina u Valensiji, pa su dojučerašnji prijatelji postali ljuti rivali i ratuju po principu oko za oko, zub za zub. Podeljeni u dva tabora - "kavački" na čijem čelu su, navodno, odbegli Radoje Zvicer i Slobodan Kašećelan koji je u Spužu, i "škaljarski" koji su pored ubijenog Vukotića vodili i ubijeni Igor Dedović i Vukotićev brat Igor, koji je u bekstvu.

Vukotić je u četvrtak oko 20 sati izrešetan sa pet hitaca, dok je bio u svom luksuznom automobilu.

- Nakon što je Vukotić pobegao iz Crne Gore, plaćenici su ipak uspeli da ga nađu i speme mu smrtonosni metak i to dok se nije ni nadao. Vukotić je iz elitnog dela Istanbula u kom je živeo sa porodicom u četvrtak se uputio ka tržnom centru, ali su ga tada pratili i sa motora izrešetali napadači sa pet hitaca - kaže sagovornik.

Vukotić je ubijen pred trudnom ženom i detetom, zapravo u podzemlju nije jedini koji je okončao ovako brutalno pred porodicom. Zaraćeni klanovi iz Kotora odavno su izgubili kompas i mafijaški kodeks.

"Škaljarac" je najviše uzdrman kada je 2019. ostao bez oca, ali i kuma Igora Dedovića. Egzekutori oca i sina su pobegli na motoru, a prema rečima našeg sagovornika, nije isključeno da su time poslali neku poruku.

Foto: Privatna arhiva

- Jovan je u vreme ubistva oca bio u zatvoru, dok je njegov brat Igor, kao i sada u bekstvu. Ubice su znale da je to prevozno sredstvo najbolje kada su ovakve stvari u pitanju. Lako mogu da se približe meti i pucaju iz neposredne blizine i budu sigurne da su izvršile zadatak - kaže Kurirov sagovornik i dodaje: - Dvotočkaša je kasnije lako i zapaliti i uništiti dokaze.

Inače, da podsetimo, nepoznati napadač, sa kačketom na glavi u aprilu 2019. u večernjim satima, prišao je Veselinu Vukotiću ispred porodičnih apartmana u Dobroti kod Kotora i u njega ispalio više hitaca, nakon čega je pobegao. Crnogorski istražitelji su od samog početka, istragu usmerili ka kavačkom klanu.

- Ono što jeste sigurno je to da je Vukotića ubio profesionalni ubica, kao i sada njegovog sina. On mu je kobnog dana oko 20.45 sati prišao dok je izlazio iz svog blindiranog "audija", kojeg je parkirao ispred porodičnih apartmana. Napadač je tada prešao ulicu, prišao žrtvi i u njega ispalio osam metaka, najverovatnije iz poluautomatskog oružja - preneli su ranije crnogorski mediji.

Egzekutor je, tada prema navodima medija iz Crne Gore, s mesta zločina pobegao motorom.

- Potom se pešaka udaljio, a veruje se da ga je u blizini čekao motor za bekstvo, verovatno sa saučesnikom. Za sobom nije ostavio tragove. Kamere sa Vukotićevih apartmana navodno su snimile egzekuciju, ali istražitelje ni to nije dovelo do ubice - naveli su tada mediji.

Foto: Printscreen YouTube/ Online spotlight videos

Smakli ga dok je snimao poruku

Baranin Miloš Peruničić (41) bliskom pokajnom Alanu Kožaru, izrešetan je na sred ulice i to od plaćenih ubica koje su bile takođe, na dva točka. Peruničić je, podsetimo, ubijen u junu 2020. u španskoj Marbelji, a za njegovo ubistvo osumnjičeni su Nemanja S., Duško Š. i Nikola D. Očevici su tada ispričali da se Peruničić kobnog dana vraćao iz restorana, a u rukama je nosio kese s hranom. Ubica je, kako su ga opisali, bio muškarac obučen u mornarsko odelo. - Ispalio je u Peruničića deset hitaca iz automatskog oružja, a potom pobegao motorom. Policija je pronašla motor i odeću - podsetili su izvori iz istrage. Peruničić je i snimio sopstvenu likvidaciju, jer je u trenutku kada je pucano na njega snimao glasovnu poruku na telefonu, u kojoj se čuje "neko puca". Sumnja se da je Peruničić još jedna žrtva rata klanova kome se ne nazire kraj.