AKTUELNO

Poznati kaskader i učitelj jahanja M.Đ. uhapšen je juče nakon što je 10 devojka policiji i tužilaštvu do detalja ispričalo kako su postale žrtve "seksualnog predatora".

Njemu je kasno sinoć određeno policijsko zadržavanje nakon čega će biti sproveden na saslušanje u Tužilaštvo. Sumnja se da je M.Đ. škola jahanja bila i paravan za učenice. 

Govoreći o ovome Mladen Mijatović je za Novo jutro TV Pink rekao da je jako važno da se o ovakvim temama govori i da se one ne stavljaju pod tepih.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je podstrek i za ostale devojke, devojčice, tinejdžerke koje su pretrpele na bilo kom mestu bilo koji vid seksualnog nasilja i maltretiranja, da se osmele i da ga prijave zato što je to jedini način da se ti seksualni predatori pobede - ocenio je Mijatović.

Mijatović je rekao da je osumnjičeni M.Đ. suvlasnik Konjičkog kluba MBM u Lipovačkoj šumi, trener u konjičkom sportu i bivši kaskader uhapšen sinoć na Banovom brdu.

Foto: Pink.rs

- On je uhapšen zbog sumnje da je u proteklih 11 godina seksualno napastvovao najmanje 10 devojčica i devojaka. M.Đ. je u ovom trenutku osumnjičen za jedno silovanje, jedno silovanje u pokušaju i više dela nedozvoljene polne radnje - otkrio je Mijatović i dodao:

Konkretno, ovaj muškarac (68) osumnjičen je za silovanje maloletnice 2010. godine, pokušaj silovanja maloletnice 2018. godine, nedozvoljene polne radnje 2013. i 2014. godine, kada su žrtve bile dve sestre koje u tom trenutku nisu imale ni 14 godina.

Mijatović kaže da je sve počelo kada se jedna od žrtava obratila policiji i tužilaštvu, rekavši da u njih ima potpuno poverenje, nakon čega je klupko počelo da se odmotava.

Foto: Pink.rs

- Osumnjičeni se tereti da je nezakonite radnje sprovodio u prostoru ergele konjičkog kluba koji se nalazi u Lipovačkoj šumi i to uglavnom vikendom zato što su subotom i nedeljom tinejdžerke dolazile same - istakao je Mijatović i dodao da su devojčice ostajale u pomoćnim objektima da prespavaju zbog jutarnjih treninga.

Mijatović je rekao da je M.Đ. zloupotrebljavao to što su te devojčice i devojke tamo ostajale i noćile.

- Većinu žrtava osumnjičeni je više puta godinama seksualno napastvovao - otkrio je Mijatović i dodao da je osumnjičeni 2011. godine već bio hapšen.

#Mladen Mijatović

#Seksualno zlostavljanje

#kaskader

#škola jahanja